Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός: «ένα μήλο την ημέρα... το μήλο συμβάλλει στην υγιεινή διατροφή!»

Με τη βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Ένα μήλο την ημέρα.... το μήλο συμβάλλει στην υγιεινή διατροφή!» του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου, που έγινε γνωστός πανελληνίως από το εμπορικό σήμα «ZAGORIN» ολοκληρώθηκε η σχετική διοργάνωση.

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός: «ένα μήλο την ημέρα... το μήλο συμβάλλει στην υγιεινή διατροφή!»

Παρελήφθησαν 4.586 έργα, αποτέλεσμα ατομικής ή ομαδικής προσπάθειας μαθητών Δημοτικού και συμμετείχαν εκατοντάδες σχολικές μονάδες αλλά και μεμονωμένοι υποψήφιοι με τον συνολικό αριθμό των συμμετεχόντων να ξεπερνά τους 10.000.

Ο διαγωνισμός δραστηριοποίησε όλα τα παιδιά, από νησιά, ορεινές περιοχές, πρωτεύουσα, συμπρωτεύουσα αλλά και μεγάλα αστικά κέντρα. Το διαγωνιστικό πεδίο περιλάμβανε δύο θεματικές ενότητες, εικαστικά και ψηφιακά έργα. Τα περισσότερα έργα ανήκουν στην κατηγορία των εικαστικών, ωστόσο τα ψηφιακά έργα, κυρίως ομαδικά «βίντεο», παρότι λιγότερα, κατέπληξαν τους αξιολογητές για την αρτιότητα της παραγωγής τους. Στα εικαστικά έργα υπήρξαν χιλιάδες ζωγραφιές και εκατοντάδες εικαστικές κατασκευές με υλικά, όπως: πηλό, ξύλο, πέτρα, πλαστικό, πλαστελίνη, χαρτί, γύψος και άλλα.

Πέραν του κύριου μηνύματος της δράσης, που είναι η επαφή της νέας γενιάς, μέσω της τέχνης, με την αξία της υγιεινής διατροφής, από τη μεγάλη συμμετοχή στο διαγωνισμό προκύπτουν πολλαπλά κοινωνικά μηνύματα.

Η απονομή βραβείων και επαίνων πραγμaτοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας στις 07 Απριλίου 2017, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, στην αίθουσα “Jacqueline de Romilly”. H βράβευσηπλαισιώθηκε από ειδική εκδήλωση, όπου και παρουσιάστηκε και μέρος των έργων των παιδιών.

Δείτε το animation με το οποίο έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό "ένα μήλο την ημέρα..." οι μαθητές της Γ΄ τάξης του 3ου Δ. Σχ. Παλλήνης (σχ. έτος 2016-17) και κέρδισαν το 2ο βραβείο στην κατηγορία Ομαδικά Ψηφιακά Έργα. Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Ευέλικτης Ζώνης. Υπεύθυνη δασκάλα ήταν η κυρία Αλεξάνδρα Κρητικού.
Τίτλος του βίντεο: «Εχει και το μήλο... τη γλύκα του»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved