6 τροφές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φυσικά καλλυντικά

Οι ευεργετικές ιδιότητες των φρούτων και λαχανικών στη διατροφή μας είναι γνωστές.

6 τροφές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φυσικά καλλυντικά

Πολλές τροφές όμως, είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες και αποτελεσματικές για την επιδερμίδα μας, ειδικά όταν τις χρησιμοποιούμε ως μάσκα ενυδάτωσης. Δείτε ποιες τροφές μπορούν να κάνουν την επιδερμίδα σας να ανακτήσει τη χαμένη λάμψη ή την ελαστικότητά της:

1. Μπανάνες

bananas main

Οι μπανάνες είναι μια πολύ καλή λύση για την ενυδάτωση του δέρματός σας, επειδή είναι πλούσια σε κάλιο. Σύμφωνα με επιστημονικά άρθρα, οι μπανάνες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β, η οποία βοηθά στην προστασία κατά της γήρανσης της επιδερμίδας.

2. Μέλι

honey 625 625x421 41461133357

Το μέλι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που όχι μόνο καθαρίζουν το δέρμα, αλλά επίσης το προστατεύει από επιβλαβή βακτήρια. Μπορείτε να απλώσετε ακατέργαστο μέλι στο πρόσωπό σας ως μάσκα, να το αφήσετε για αρκετά λεπτά και στη συνέχεια να ξεπλύνετε πολύ καλά. Θα νοιώσετε την επιδερμίδα σας καθαρή και πιο λαμπερή.

3. Μήλα

Apple Mask for Clear Skin


Τα μήλα είναι πλούσια σε βιταμίνη C η οποία βοηθά στην τόνωση και σύσφιξη της επιδερμίδας. Μπορείτε εκτός από το να τρώτε ένα μήλο την ημέρα, να το πολτοποιείτε και να το απλώνετε απευθείας στο πρόσωπό σας. Αφήστε τον πολτό δράσει για δέκα λεπτά και ξεπλύνετε με άφθονο νερό.

4.Μαύρη σοκολάτα

Dark Chocolate


Η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες που τρέφουν και ενυδατώνουν την επιδερμίδα. Οι άνθρωποι που καταναλώνουν τακτικά σοκολάτα δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα ξηρότητας της επιδερμίδας.

5. Αυγά

Benefits of Egg For Skin

Τα αυγά είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, η οποία βοηθά στην ανάπλαση του δέρματος. Μπορείτε να τρώτε αυγά ή να τα χρησιμοποιείτε ως μάσκα.

6. Καρότα

400px Karotte


Τα καρότα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, η οποία βοηθά στην αντιμετώπιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων της επιδερμίδας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved