Χρήσιμες συμβουλές για υγιεινή διατροφή χωρίς στερήσεις

Η καθιέρωση μιας υγιεινής διατροφής καθημερινά δεν είναι τόσο δύσκολη όσο ακούγεται.

Χρήσιμες συμβουλές για υγιεινή διατροφή χωρίς στερήσεις

Απλά θα πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένους διατροφικούς κανόνες:

-Προτιμήστε προϊόντα χαμηλά σε ζάχαρη. Περιορίστε την κατανάλωση απλών, ραφιναρισμένων ζαχάρων από γλυκά, αναψυκτικά, χυμούς νέκταρ, μέλι και μαρμελάδες. Τα τρόφιμα αυτά θα πρέπει να εντάσσονται αραιά στη διατροφή σας.
- Προτιμήστε γαλακτοκομικά με 1-2% λιπαρά ( γάλα ή γιαούρτι). Τα προϊόντα με πλήρη λιπαρά είναι πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά.
-Αποφύγετε τρόφιμα με πολύ αλάτι, όπως αλμυρά σνακ, ξηρούς καρπούς, παστά, αλλαντικά, αλμυρά τυριά και επεξεργασμένα τρόφιμα. Καταναλώστε ψωμί και φρυγανιές χωρίς αλάτι.
-Καταναλώστε καθημερινά τουλάχιστον 5 μικρομερίδες από φρούτα και λαχανικά. Αποφύγετε τους χυμούς ( ακόμα και τους φρέσκους) και καταναλώστε φρέσκα λαχανικά με κάθε γεύμα σας.
-Το ελαιόλαδο πρέπει να είναι ο βασικός τύπος λίπους που καταναλώνετε στη διατροφή σας. Αποφύγετε, την κατανάλωση σπορέλαιων, βουτύρων και κορεσμένων λιπαρών. Τρώτε συχνά λιπαρά, ψάρια, που είναι πηγές των ωφέλιμων Ω-3 λιπαρών.
-Καταναλώστε δημητριακά ολικής και τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες. Πηγές υδατανθράκων, όπως πατάτα, ζυμαρικά, ρύζι και όσπρια πρέπει να υπάρχουν στο διαιτολόγιο καθημερινά, μαγειρεμένα όμως με λίγο προστιθέμενο λίπος.
-Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ στα 1-2 ποτήρια την ημέρα (20 γρ.).
-Κρέας πρέπει να καταναλώνετε μία φορά την εβδομάδα ή στις 10 ημέρες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved