Θηλασμός και δίαιτα: Επιτρέπεται ή όχι;

Στατιστικά δεν υπάρχουν σημαντικά στοιχεία που να συνδέουν την κατανάλωση μεμονωμένων τροφών με την αυξημένη παραγωγή γάλακτος.

Θηλασμός και δίαιτα: Επιτρέπεται ή όχι;

Mία θηλάζουσα δεν θα πρέπει να ακολουθεί στερητική δίαιτα, αντιθέτως θα πρέπει να ακολουθεί τους γενικούς κανόνες διατροφής, που θα βοηθήσουν στην διαδικασία παραγωγής “θρεπτικότερου” γάλακτος και στην αυξημένη παραγωγή του, όσο και στην απώλεια κιλών και κυρίως λίπους, από την θηλάζουσα μητέρα.

Όλα αρχίζουν και τελειώνουν με μια σωστά ισορροπημένη διατροφή. Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες επίσης, είναι η ενυδάτωση. Εάν σε μια φυσιολογική κατάσταση, χρειαζόμαστε 1 ½ λίτρο νερό την ημέρα, κατά την διάρκεια του θηλασμού θα χρειαστούμε 2-3 λίτρα υγρών οπωσδήποτε.

Σίγουρα οι περισσότερες γυναίκες θα ήθελαν να επανέλθει το σώμα τους όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, αλλά αυτό δεν είναι πάντα και το ζητούμενο. Αν θέλετε να χάσετε κιλά, ο τρόπος είναι ένας -αργή και σταθερή απώλεια βάρους- προκειμένου να μην επηρεαστεί η σύσταση μητρικού γάλακτος.

Η ισορροπημένη διατροφή που θα ακολουθήσει η θηλαζουσα θα πρέπει να περιέχει και υδατάνθρακες (55%) και πρωτεΐνες (15%) και λίπος (30%).

Ο θηλασμός πέρα από το ότι είναι ότι καλύτερο για την υγεία του μωρού, και σας συνδέει μαζί του με έναν μοναδικό τρόπο, θα βοηθήσει να επανέλθετε σιγά-σιγά στα κιλά σας. Μην ξεχνάτε ότι με το γάλα που δίνετε στο μωρό, καίτε περίπου 500 θερμίδες την ημέρα! Και κυρίως, μην αγχώνεστε. Κρατάτε στην αγκαλιά σας, ό,τι πολύτιμότερο έχετε στον κόσμο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved