10 εύκολοι τρόποι για να μην παίρνετε έξτρα θερμίδες όταν τρώτε

Η πρόσληψη έξτρα  θερμίδων είναι ο μόνιμος πονοκέφαλος των γυναικών που θέλουν να διατηρήσουν το βάρος τους ή να χάσουν μερικά κιλά. 

10 εύκολοι τρόποι για να μην παίρνετε έξτρα θερμίδες όταν τρώτε

Μπορείτε να βάλετε ένα φρένο στις παραπανίσιες θερμίδες. Αρκεί να υιοθετήσετε ορισμένες συνήθειες οι οποίες θα σας επιτρέψουν να μην προσλαμβάνετε περισσότερες θερμίδες απ’ όσες χρειάζεται ο οργανισμός σας έτσι ώστε να μην χρειαστεί να τις κάψετε στη συνέχεια (φαύλος κύκλος δηλαδή).

Τι μπορείτε να κάνετε:
1.Πιείτε το τσάι ή τον καφέ σας σκέτο
Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Public Health διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που πίνουν σκέτο τον καφέ τους καταναλώνουν περίπου 69 θερμίδες λιγότερες την ημέρα, σε σύγκριση με εκείνους που προσθέτουν κρέμα ή ζάχαρη.
2.Εντάξτε περισσότερες φυτικές ίνες στο πρωινό
Η βρώμη είναι μια καλή επιλογή.Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2015 στο περιοδικό Annals of Nutrition and Metabolism (που χρηματοδοτείται από την Quaker Oats Company), αποδείχθηκε ότι οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν πλιγούρι βρώμης κατανάλωναν 31% λιγότερες θερμίδες στο μεσημεριανό γεύμα από ό, τι εκείνοι που έτρωγαν νιφάδες καλαμποκιού.
3. Επιλέξετε ανθρακούχο νερό αντί για αναψυκτικά
Η μη κατανάλωση αναψυκτικού ή ροφήματος με ζάχαρη καθημερινά θα σας «γλιτώσει» περίπου με 150 θερμίδες
4. Αυξήστε τις πρωτεΐνες
Τρώτε γεύματα και σνακ με πρωτεΐνη, όπως ξηρούς καρπούς, σπόρους, άπαχο κρέας, σόγια, γαλακτοκομικά προϊόντα. Σας χορταίνουν μειώνοντας το αίσθημα της πείνας.
5. Προσοχή με τα extra στη σαλάτα σας
Τυρί, κρουτόν, μπέικον και ακόμη και αποξηραμένα φρούτα θα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο ως συνοδευτικό στη σαλάτα σας καθώς μπορεί να πάρετε περισσότερες θερμίδες απ’ ότι αν τρώγατε μία φέτα ψωμί.
6. Να παραγγέλνετε φαγητό πριν πεινάσετε
Αν συνηθίζετε να παραγγέλνετε φαγητό , μην περιμένετε να πεινάσετε πολύ γιατί θα φάτε γρήγορα και με βουλιμία. Μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2016 στην Journal of Marketing Research διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που επέλεξαν να παραγγέλνουν το φαγητό τουλάχιστον μια ώρα πριν από την καθιερωμένη ώρα φαγητού, έτρωγαν πιο αργά και λιγότερο.
7. Διατηρείστε καθαρή την κουζίνα σας
Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2016 στο Environment and Behavior, διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες που πέρασαν 10 λεπτά σε ακατάστατη κουζίνα έτρωγαν διπλάσια μπισκότα και είχαν πάρει 53 περισσότερες θερμίδες, κατά μέσο όρο, από εκείνες που έτρωγαν σε μία καθαρή και οργανωμένη κουζίνα.
8. Μαγειρέψτε πιο συχνά στο σπίτι
Οι άνθρωποι που τρώνε μαγειρεμένο φαγητό έξι ή επτά φορές την εβδομάδα καταναλώνουν περίπου 150 θερμίδες λιγότερες την ημέρα από ό, τι εκείνοι που μαγείρεψαν μια φορά την εβδομάδα ή και λιγότερο. Επίσης, το σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό και οι θερμίδες λιγότερες.
9. Προσοχή στο λάδι
Μια κουταλιά της σούπας λάδι έχει περίπου 120 θερμίδες. Αποφύγετε να σοτάρετε τα φαγητά και να προσθέτετε το λάδι λίγο πριν κλείσετε το μάτι της κουζίνας
10. Μην τρώτε μπροστά στην τηλεόραση
Τρώγοντας ενώ παρακολουθείτε τηλεόραση, είναι σχεδόν σίγουρο ότι τρώμε μηχανικά και πολύ περισσότερο. Γι΄αυτό καθιερώστε να τρώτε στην κουζίνα ή στο καθιστικό με κλειστή την τηλεόραση. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, βάλτε μικρότερη μερίδα στο πιάτο σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved