Θέλετε να χάσετε βάρος; Σταματήστε να τρώτε μετά τις 2 το μεσημέρι!

Περιορίζετε γεύματα, μειώνετε την ποσότητα των τροφών, κόβετε τελείως τη ζάχαρη. Κάνετε ότι μπορείτε -και αντέχετε- για να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά. Όχι, όμως πάντα με επιτυχία.

Θέλετε να χάσετε βάρος; Σταματήστε να τρώτε μετά τις 2 το μεσημέρι!

Όμως, φαίνεται ότι υπάρχει και άλλος τρόπος για να χάσετε τα κιλά που επιθυμείτε. Μπορείτε να καταναλώσετε οτιδήποτε θέλετε, αρκεί αυτό να γίνεται σε συγκεκριμένο ωράριο, από τις 8 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι!

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από μελέτη που έγινε σε άνδρες και γυναίκες που ήθελαν να χάσουν βάρος. Παρότι αυτό το πρόγραμμα είναι πιο αυστηρό από εκείνο που όριζε ως σωστό, ότι για να μειώσει κανείς το σωματικό βάρος του δεν θα έπρεπε να τρώει μετά τις 6 μ.μ., αποδεικνύεται περισσότερο αποτελεσματικό.

Μιλώντας στην Daily Mail η επικεφαλής της μελέτης Δρ Courtney Peterson, η οποία διδάσκει στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Μπέρμιγχαμ υποστήριξε ότι το κλειδί της μεθόδου αυτής είναι το γεγονός, ότι οι θερμίδες καταναλώνονται τις ώρες που ο οργανισμός κάνει πλήρεις καύσεις διατηρώντας τη μυϊκή μάζα και καίγοντας το λίπος.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν μεταξύ 8 π.μ. και 2 μ.μ.δεν πεινούσαν μέχρι αργά το βράδυ σε αντίθεση με εκείνους που το τελευταίο τους γεύμα ήταν στις 8 μ.μ. «Αποτέλεσε έκπληξη και για μας καθώς πιστεύαμε ότι όσοι έτρωγαν το τελευταίο τους γεύμα έως τις 2μ.μ. θα ένοιωθαν έντονη πείνα το βράδυ», παραδέχτηκε η Δρ. Peterson. Όμως, αποδείχθηκε το αντίθετο. Και αυτό γιατί το ανθρώπινο σώμα έχει ένα εσωτερικό ρολόι και πολλές πτυχές του μεταβολισμού λειτουργούν καλύτερα το πρωί, συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και της ικανότητα καύσης λίπους.

Αυτό σημαίνει ότι αν υπάρξει ευθυγράμμιση της κατανάλωσης φαγητού νωρίς την ημέρα με το ρολόι του μεταβολισμού, τα οφέλη για την υγεία θα είναι σημαντικά.

Στη μελέτη συμμετείχαν 11 άντρες και γυναίκες, με περιττά κιλά, που ακολούθησαν το πρόγραμμα αυτό για οκτώ ημέρες, προσλαμβάνοντας πάντα τον ίδιο αριθμό θερμίδων.

Τις τέσσερις πρώτες ημέρες κατανάλωναν φαγητό από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ., ενώ τις υπόλοιπες τέσσερις μέχρι τις 8 μ.μ.το απόγευμα που θεωρείται ως «λογικό» ωράριο. Οι μελετητές συμπέραναν, πως αν και το πρώτο πρόγραμμα διατροφής δεν επηρέασε το συνολικό αριθμό των θερμίδων που «κάηκαν» μείωσε όμως το αίσθημα της πείνας ημερησίως και αύξησε την καύση του λίπους κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η Δρ Peterson παραδέχεται ωστόσο ότι επειδή η μελέτη αφορούσε μόνο ένα μικρό αριθμό συμμετεχόντων, θα πρέπει να επαναληφθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved