Συμβουλές για χαμηλή πρόσληψη θερμίδων στο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι!

Το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι θα έχει πολλές λιχουδιές, με τις περισσότερες από αυτές, να αποτελούν θερμιδικές βόμβες! Αν θέλετε να μην το παρακάνετε, και τροφοδοτήσετε τον οργανισμό σας με ανώφελες θερμίδες, ορίστε μερικές συμβουλες για όσα πρέπει και δεν πρέπει να κάνετε:

Συμβουλές για χαμηλή πρόσληψη θερμίδων στο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι!

1. Αποφύγετε ορεκτικά, καναπεδάκια, και ξηρούς καρπούς πριν το φαγητό, και κρατήστε χώρο για κατι που θα σας χορτάσει αληθινά και θα είναι και ωφέλιμο. Καλύτερα να φας δύο πιάτα φαγητό, παρά απειρα σνακ πριν από αυτό.

2. Προτιμήστε κρέας και σαλάτα. Κλασικός κανόνας και απαράβατος. Η γαλοπούλα με σαλάτα είναι ό.τι καλύτερο. Δε χρειάζεται να φάτε πολλές πατατες, τηγανητά ή συνοδευτικές σως και ντιπς.

3. Το πιο πιθανό είναι ότι την παρασπονδία μας θα την κάνουμε. Και καλά θα κάνουμε αφού μια φορά είναι Πρωτοχρονιά. Τουλάχιστον όμως, γυμναστείτε. Μην αφήσετε το γυμναστήριο ή το τρέξιμο αυτές τις μέρες, αντίθετα, κάντε διπλές προπονήσεις για να φάτε χωρίς ενοχές!

4. Σε κάθε περίπτωση μην το παρακάνετε με τα γλυκά. Μην πέσετε πάνω στα μελομακάρονα, αρκεί ένα. Δε θα χορτάσετε μ αυτά.

5. Κρατήστε μέτρο και με το αλκοόλ. Καλές επιλογές είναι το κρασί, η μπύρα ή το τζιν και μην υπερβείτε τα δύο ποτήρια.

Σε κάθε περίπτωση κρατήστε μέτρο και ισορροπία. Δεν έιπε κανείς να μη φάτε τίποτα, απλά φάτε με μέτρο για να μην το μετανιώσετε και πάνε οι κόποι σας (και οι δίαιτες) στράφι σε λιγες μονο μέρες...

Καλή σας όρεξη!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved