Δίαιτα με πράσινο τσάι: Μυστικά για γρήγορη απώλεια βάρους

Είναι γνωστό ότι το τσάι και ειδικά το πράσινο, βοηθάει στην απώλεια βάρους. Μάλιστα έχει αποδειχθεί ότι όσοι πίνουν πράσινο τσάι χάνουν πολύ πιο εύκολα κιλά σε σχέση με εκείνους που δεν πίνουν ποτέ.

Δίαιτα με πράσινο τσάι: Μυστικά για γρήγορη απώλεια βάρους

Το πράσινο τσάι ενεργοποιεί τον μεταβολισμό εξαιτίας της χημικής ουσίας EGCG και μπορεί να κάψει μέχρι και 70 θερμίδες την ημέρα! Επίσης, οι αντιοξειδωτικές κατεχίνες του πράσινου τσαγιού επιταχύνουν το μεταβολισμό και βοηθούν στην καύση του λίπους. Παράλληλα, το πράσινο τσάι έχει καφεΐνη που κρατά τον οργανισμό μας σε εγρήγορση και είναι σε θέση να καίει περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνθρωποι που καταναλώνουν καθημερινά πράσινο τσάι, σύμφωνα με τις σχετικές έρευνες, ακολουθώντας μια κανονική δίαιτα κατάφεραν να χάσουν περισσότερα κιλά μέσα σε 12 εβδομάδες, ενώ ένα τσάι που είναι πλούσιο σε κατεχίνες βοηθάει στην καύση επιπλέον 100 θερμίδων μέσα σε 24 ώρες.

Το μυστικό είναι να πίνετε το τσάι σας σκέτο, χωρίς ζάχαρη, γάλα ακόμα και μέλι, γιατί προσθέτουν επιπλέον θερμίδες.

-Επιλέξτε ένα τσάι με βάση την αποτελεσματικότητά του και τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Το πλέον αποτελεσματικό θεωρείται το πράσινο και με λιγότερο θεαματικά αποτελέσματα το μαύρο, τα φυτικά και τα ντεκαφεϊνέ. Ορισμένα έχουν πολύ έντονη γεύση και η οσμή τους δεν είναι ευχάριστη. Επομένως, είναι σημαντικό να βρείτε ένα τσάι που σας αρέσει.
-Πιείτε τσάι κάθε μέρα, καθιστώντας το μια καθημερινή συνήθεια. Πιείτε ένα φλιτζάνι το πρωί και ένα το απόγευμα ενώ για το βράδυ επιλέξτε ένα χωρίς καφεϊνη. Στην πράξη αντικαταστήστε τον καφέ με το τσάι ( ζεστό ή κρύο).
-Μην προσθέτετε τίποτα στο τσάι. Ξεχάστε τη ζάχαρη ή την κρέμα γιατί με την προσθήκη τους θα καταστρέψετε τα οφέλη της απώλειας βάρους που έχετε ήδη πετύχει. Θα πρέπει να συνηθίσετε να το πίνετε σκέτο.
-Πιείτε τσάι για να καταπολεμήσετε την αίσθηση της πείνας. Το τσάι θα σας βοηθήσει να ρυθμίσετε το μεταβολισμό σας. Αλλά για καλύτερα αποτελέσματα, αρχίστε να χρησιμοποιείτε το τσάι όποτε αισθάνεστε μια λαχτάρα για κάτι γλυκό ή για αλμυρό. Συχνά, ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι είναι αρκετό για να ανακουφίσει το στομάχι σας και να ξεγελάσει την επιθυμία σας για φαγητό.

Το τσάι είναι ένα πολύ θρεπτικό αφέψημα, αλλά για να χάσετε βάρος θα πρέπει πολύ απλά οι θερμίδες που τρώτε να είναι λιγότερες από αυτές που καταναλώνετε. Μην ξεχνάτε επίσης να διαβάζετε τα συστατικά του τσαγιού στη συσκευασία. Εάν για παράδειγμα έχει ζάχαρη ή γλυκαντικές ουσίες, απλά δεν το αγοράζετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved