Τροφές που χορταίνουν... αλλά δεν παχαίνουν

Η άσκηση και η σωστή διατροφή αποτελούν τα δύο βασικά κλειδιά για την απώλεια βάρους. Όσον αφορά, λοιπόν, τη διατροφή, μπορείτε να επιλέξετε τροφές που ναι μεν χορταίνουν τον οργανισμό αλλά δεν παχαίνουν.

Τροφές που χορταίνουν... αλλά δεν παχαίνουν

Με αυτό τον τρόπο κρατάτε το στομάχι σας γεμάτο χωρίς να έχετε πάρει περιττές θερμίδες. Έρευνα μελέτησε 38 είδη τροφίμων ως προς την ιδιότητά τους να ικανοποιούν το αίσθημα του κορεσμού. Η πρωτοποριακή μελέτη των Αυστραλών επιστημόνων έδειξε πως η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφίμων, μας κάνει να χάνουμε βάρος γιατί νοιώθουμε χορτάτες καταναλώνοντας μικρότερη ποσότητα.

Τα συγκεκριμένα τρόφιμα θεωρούνται και τα πιο "χορταστικά", λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε νερό, φυτικές ίνες ή πρωτεΐνη.
Αν τρώτε λοιπόν κάποιο από τα παραπάνω φαγητά, είναι πολύ πιο εύκολο να χάσετε βάρος, γιατί θα νιώθετε χορτάτες με μικρότερη ποσότητα.

Aς δούμε μερικές από αυτές τις τροφές:

Τόνος σε νερό: Περιέχει περισσότερες πρωτεΐνες από κάθε άλλο ψάρι, χωρίς να έχει πολλά λιπαρά και μόλις 120 θερμίδες ανά 100 γραμμ.

Μήλα: Παλιό και δοκιμασμένο κόλπο. Με κατά μέσο όρο 80 θερμίδες, ένα μήλο μπορεί να σας κόψει την όρεξη για αρκετές ώρες. Μία έρευνα του Πανεπιστημίου της Αριζόνα έδειξε ότι ένα μήλο πριν από το φαγητό, σας βοηθάει να καταναλώσετε περίπου 250 θερμίδες λιγότερες στο γεύμα σας.. Τα μήλα περιέχουν ουρσολικό οξύ, ένα φυσικό συστατικό που πιστεύεται ότι ενισχύσει την καύση λίπους και αυξάνει την μυϊκή μάζα. Επιπλέον, ένα μήλο έχει περίπου 75 θερμίδες αλλά και 3,5 γραμμάρια υδροδιαλυτών ινών.

Ζαμπόν γαλοπούλας: 1 φέτα έχει μόλις 36 θερμίδες και μαζί με 1 φέτα άπαχο τυρί αποτελούν ένα απολαυστικό δίδυμο με 65 θερμίδες, που σας κρατάει την πείνα για τουλάχιστον μία ώρα.

Αυγά: Δοκιμάστε να ξεκινήσετε τη μέρα σας με αυγά. Η υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη στα αυγά σας βοηθά να αισθάνεστε πλήρεις και σε εγρήγορση, κάτι που συμβάλλει στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους.

Ξηροί καρποί: Αν νομίζετε ότι κάνοντας δίαιτα πρέπει να τους αποκλείσετε από το διαιτολόγιό σας, κάνετε λάθος. Οι πρωτεΐνες και οι φυτικές ίνες που περιέχουν σας κάνουν να νιώθετε πλήρεις και μειώνουν σημαντικά την ξαφνική επιθυμία για ένα σνακ μέσα στην ημέρα. Αρκεί να μην το παρακάνετε.

Βρώμη: Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που τρώνε πρωινό έχουν χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) από ό,τι εκείνοι που μένουν σχεδόν νηστικοί το πρωί. Επιπλέον, εκείνοι που τρώνε δημητριακά με βρώμη, έχουν χαμηλότερο ΔΜΣ από κάθε άλλο τύπος πρωινού γεύματος.

Ντοματίνια: Μικροσκοπικά, αλλά πολύ θρεπτικά και χορταστικά, 5 ντοματίνια φρενάρουν την πείνα σας τουλάχιστον για μιάμιση ώρα, με μόλις 120 θερμίδες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved