5 απλά κόλπα για να χάσετε βάρος εύκολα και μόνιμα

Οι περισσότερες από εμάς γνωρίζουμε ότι η απώλεια βάρους δεν είναι κάτι που συμβαίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Χρειάζεται επιμονή, υπομονή και ενίοτε αρκετή προσπάθεια αν τα κιλά που θέλουμε να χάσουμε είναι αρκετά.

5 απλά κόλπα για να χάσετε βάρος εύκολα και μόνιμα

Εκείνο όμως που πιθανόν να μην ξέρετε είναι ότι αρκούν ορισμένες μικρές καθημερινές συνήθειες για να μπορέσει ο οργανισμός μας να αλλάξει μεταβολισμό και οι καύσεις να γίνονται καλύτερα. Ποιες είναι αυτές οι ...συνήθειες;

1. Ξεκινήστε τη μέρα σας με πρωτεΐνη
Η πρωτεΐνη θα πρέπει να κυριαρχεί στο πρωινό μας (αυγά, ξηροί καρποί, γάλα). Η σωστή ποσότητα πρωτεϊνών παρέχει στο σώμα μας μια ενεργητική ώθηση και μας βοηθά να αισθανόμαστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μας βοηθά επίσης στην απόκτηση γερών μυών και στη αποφυγή αποθήκευσης λίπους στον οργανισμό.
2. Τρώτε αργά και στο τραπέζι
Χρειάζονται περίπου 20 λεπτά για να καταλάβει ο εγκέφαλος ότι το στομάχι μας είναι γεμάτο. Τρώμε μικρές μπουκιές, πίνουμε νερό πριν από κάθε γεύμα, και καθόμαστε στο τραπέζι ώστε να έχουμε τον έλεγχο του φαγητού που καταναλώνουμε. Συνήθως όταν τρώμε βιαστικά ή στο πόδι, δεν έχουμε τον έλεγχο του τι τρώμε.
3. Μειώστε τη ζάχαρη
Η ζάχαρη και τα υποκατάστατά της, είναι η κρυφή απειλή της αύξησης του βάρους μας. Ακόμα και μικρές ποσότητες σνακ προσθέτουν πολύ περισσότερες θερμίδες από εκείνες που πιστεύουμε. Για το λόγο αυτό, καλό είναι να ελέγχουμε στα τρόφιμα που αγοράζουμε την περιεκτικότητα σε σάκχαρα και αν μπορούμε να την ελαττώσουμε δραματικά.
4. Πίνετε νερό πριν από κάθε γεύμα
Το νερό παίζει ουσιαστικό ρόλο στην απώλεια βάρους. Όταν το σώμα μας είναι αφυδατωμένο επιβραδύνει το μεταβολισμό και στέλνει λάθος σήματα στον εγκέφαλο, ενισχύοντας το αίσθημα της πείνας. Πίνοντας ένα ποτήρι πριν από το φαγητό θα μας βοηθήσει να περιοριστεί η όρεξή μας πολύ πιο γρήγορα αλλά και να χορτάσουμε με μικρότερη ποσότητα φαγητού.
5. Ασκηθείτε
Το ξέρουμε ότι η γυμναστική δεν αρέσει σε όλες. Εκείνο όμως που μπορούμε να κάνουμε είναι να περπατάμε όσο μπορούμε. Για αρχή επιλέγουμε να κάνουμε κοντινές αποστάσεις σε σχετικά γρήγορο ρυθμό. Επίσης, μπορούμε, όταν είναι εφικτό, να χρησιμοποιούμε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ, να πηγαίνουμε για ψώνια παρκάροντας το αυτοκίνητο μακριά, να πηγαίνουμε τα παιδιά στις δραστηριότητες με τα πόδια, κ.ο.κ.

Και να θυμάστε: Για την απώλεια βάρους χρειάζεται να υιοθετήσουμε ένα υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής έτσι ώστε τα κιλά που θα χάσουμε να μην τα ξαναπάρουμε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved