Προσθέστε νερό στη διατροφή σας για απώλεια βάρους!

Πίνοντας 500 ml νερό μισή ώρα πριν από το πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό γεύμα σας, θα έχετε μεγαλύτερη απώλεια βάρους!

Προσθέστε νερό στη διατροφή σας για απώλεια βάρους!

Η απώλεια βάρους είναι μία δύσκολη υπόθεση, η οποία «βασανίζει» πολλούς ανθρώπους, ανά τον κόσμο. Κι ενώ η δίαιτα είναι ένα ανεπιθύμητο -για τους περισσότερους -μέσο, έρχεται το νερό να κάνει την προσπάθεια ευκολότερη.

Νέα μελέτη από την Αμερική διαπίστωσε ότι πίνοντας 500 ml νερό μισή ώρα πριν από το πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό γεύμα οδηγεί σε μεγαλύτερη απώλεια βάρους, μεταξύ των παχύσαρκων ενηλίκων, σε σχέση με όσους δεν πίνουν νερό πριν από τα γεύματα. Όλοι έχουμε ακούσει και αποδεχθεί ότι το νερό κάνει καλό και πολλοί από εμάς προσπαθούμε να φτάσουμε τα «οκτώ ποτήρια την ημέρα, που είναι και η προτεινόμενη ποσότητα νερού για το μέσο άνθρωπο.

Η μελέτη διεξήχθη σε 84 παχύσαρκους ενήλικες, οι οποίοι χωρίστηκαν τυχαία σε δύο ομάδες. Από την μία ομάδα ζητήθηκε να καταναλώνουν 500 ml νερού βρύσης 30 λεπτά πριν από το πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό γεύμα (“προφόρτιση”), κάθε μέρα για 12 εβδομάδες. Από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες ( ομάδα ελέγχου) ζητήθηκε να φανταστούν ότι το στομάχι τους ήταν γεμάτο πριν από κάθε κύριο γεύμα.

Ο τρόπος με τον οποίο το νερό, πάντως, μεγιστοποιεί την απώλεια βάρους δεν είναι ξεκάθαρος. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το νερό περιορίζει το αίσθημα της πείνας, επειδή γεμίζει το στομάχι και προκαλεί γρήγορα κορεσμό.Μια άλλη πιθανή εξήγηση είναι η λεγόμενη «θερμογένεση που προκαλείται από το νερό», σύμφωνα με την οποία η κατανάλωση νερού αυξάνει τις ενεργειακές δαπάνες του σώματος. Παρ’ όλα αυτά, το φαινόμενο αυτό δεν έχει αποδειχθεί. Το νερό βοηθάει στο να ενεργοποιηθεί ο μεταβολισμός, που σημαίνει ότι θα μπορείτε να κάψετε περισσότερες θερμίδες πιο αποτελεσματικά και φυσικά αυτό θα οδηγήσει σε απώλεια βάρους.

Η συνιστώμενη πρόσληψη νερού την ημέρα είναι:

3,7 λίτρα για τους άνδρες
2.7 λίτρα για τις γυναίκες

Με μια διαφορά: Οι άνθρωποι που ασκούνται τακτικά ή εκτελούν έντονη σωματική δραστηριότητα χρειάζονται περισσότερο νερό την ημέρα...

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved