Δίαιτα με κρέας: Αποτελεσματική αλλά προσεκτικά

Η δίαιτα με κρέας είναι μια πολύ αποτελεσματική δίαιτα, που απαγορεύει εντελώς τους υδατάνθρακες και έχει θεαματικά αποτελέσματα!

Δίαιτα με κρέας: Αποτελεσματική αλλά προσεκτικά

Η πρωτεϊνική δίαιτα αυτή στοχεύει στην μηδαμινή κατανάλωση υδατανθράκων (πατάτες, μακαρόνια, ρύζι) και ψωμιού (εκτός του απαραίτητου πρωινού) αλλά και στον σωστό εμπλουτισμό του οργανισμού μας με τις απαραίτητες βιταμίνες και πρωτεΐνες. Υδατάνθρακες και ψωμί εμπλουτίζουν με τεραστία ποσότητα ενέργειας τον οργανισμό μας και που όταν δεν μπορούμε να «κάψουμε» αυτήν την ενέργεια, απλούστατα μας παχαίνουν.

Επιτρέπονται όλα τα είδη κρέατος: μοσχάρι, βοδινό,πουλερικά, αρνί, χοιρινό, κουνέλι, πάπια, γαλοπούλα, συκωταριά, μαγειρεμένα με όλους τούς τρόπους, αλλά όχι τηγανιτά, καθώς και όλα τα είδη ψαριών, κονσέρβες ψαριών σε νερό ή λάδι. Επίσης μπορείτε να τρώτε όλα τα λαχανικά και τις σαλάτες, αυγά μαγειρεμένα με κάθε τρόπο και να πίνετε νερό, καφέ, τσάι, όλα χωρίς ζάχαρη, αλλά με ζαχαρίνη.

Απαγορεύονται αναψυκτικά και χυμοί με ζάχαρη και βέβαια απαγορεύονται ψωμί, πατάτες, αλεύρι, ρύζι, φακές, φασόλια, καλαμπόκι, αρακάς, γαλέτα, φασολάκια, φιστίκια, φουντούκια, ξηροί καρποί, λουκάνικα Φρανκφούρτης, γάλα, γιαούρτι, κρέμα γάλακτος, τυροκομικά, γλυκά, σοκολάτα, παγωτά.

Ενδεικτικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα
Πρωινό
3 μέρες αυγό (ομελέτα, βραστό ή ποσέ)
3 μέρες κοτόπουλο (Βράζουμε ένα κοτόπουλο, το ξεκοκαλίζουμε και το έχουμε στο ψυγείο.
1 μέρα ντομάτα και αγγούρι
Καφέ με ζαχαρίνη ή στέβια

Δεκατιανό
Αγγούρι , ντομάτα, ή
λίγο κοτόπουλο ή
ένα ασπράδι αυγό.

Μεσημεριανό
2 μέρες κοτόπουλο (βραστό , ψητό, στη σούβλα ή τη σχάρα), και σαλάτα
2 μέρες μπιφτέκια (χωρίς ψωμί ή φρυγανιά) με σαλάτα
1 μέρα κρέας (ψητό, βραστό, κοκκινιστό ή λεμονάτο) με σαλάτα
1 μέρα : Τόνο με σαλάτα
1 μέρα : καλαμάκια χοιρινά με σαλάτα

Απογευματινό
Ίδιο με το δεκατιανό

Βραδινό
Ίδιο με το μεσημεριανό

Το αποτέλεσμα είναι θεαματικό, αφου με αυτή τη δίαιτα μπορείτε να χάσετε πάνω από 8 κιλά σε 15 ημέρες.

Οι γιατροί και οι διατροφολόγοι πάντως θεωρουν ότι αν καταλήξουμε να κάνουμε αυτή τη δίαιτα με κρέας, θα πρέπει να προσέξουμε να μην υπερβάλλουμε στη διάρκειά της.
Επιπλέον, προσθέτουν ότι για να μην πάρουμε τα κιλά που θα χάσουμε όταν αρχίσουμε να εντάσσουμε και πάλι τις υπόλοιπες τροφές στη διατροφή μας, θα πρέπει να κάνουμε την εντάξουμε σταδιακά τις «απαγορευμένες» τροφές στη διατροφή μας, μέχρι το οργανισμός να συνηθίσει και πάλι την φόρμουλα διατροφής μας. Και για κάποιο καιρό θα πρέπει να κρατήσουμε τις «πρωτεϊνικές μέρες», δηλαδή να αρχίσουμε να τρώμε ότι θέλουμε απλά για μικρά διαστήματα – μια έως δυο μέρες την εβδομάδα, μια έως δυο εβδομάδες τον μήνα – να τρώμε μόνο κρέας με σαλάτα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved