Η δίαιτα που θα σας βοηθήσει να κάψετε το λίπος της κοιλιάς

Η συσσώρευση λίπους γύρω από την κοιλιά εμφανίζεται στις περισσότερες γυναίκες μετά τη γέννα.

Η δίαιτα που θα σας βοηθήσει να κάψετε το λίπος της κοιλιάς

Ακόμα κι αν τα κιλά της εγκυμοσύνης χαθούν, το ...σωσίβιο στη μέση παραμένει όπως και το λίπος στην κοιλιά.

Μπορεί να μειωθεί αν όχι να εξαφανιστεί το λίπος της κοιλιάς και με ποιο τρόπο; Η απάντηση είναι ότι με τη σωστή διατροφή και τη γυμναστική, το τοπικό λίπος μπορεί να μειωθεί σημαντικά.

Η δίαιτα για επίπεδη κοιλιά δεν βάζει περιορισμούς στις θερμίδες και δεν επιβάλλει στερήσεις, αλλά στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στην επίδραση συγκεκριμένων τροφών στα ίδια τα γονίδια. Πώς θα κάψετε το λίπος:

- Αποφύγετε τη ζάχαρη και τα υποκατάστατα αυτής
Οι μελέτες δείχνουν ότι η ζάχαρη όπως και τα υποκατάστατα της έχουν επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγεία του μεταβολισμού. Η υπερβολική κατανάλωσή της μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη συσσώρευση λίπους στην κοιλιά .

- Τρώτε περισσότερο πρωτεΐνη. Μπορεί να είναι η καλύτερη μακροπρόθεσμη στρατηγική για τη μείωση του λίπους της κοιλιάς.
Η πρωτεΐνη έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την επιθυμία για φαγητό κατά 60%, ενισχύει το μεταβολισμό και βοηθήσει να τρώτε μέχρι 441 λιγότερες θερμίδες ανά ημέρα.
Αν η απώλεια βάρους είναι ο στόχος σας, τότε η προσθήκη πρωτεϊνών στη διατροφή σας είναι ίσως η πιο αποτελεσματική αλλαγή που μπορείτε να κάνετε στη διατροφή σας. Υπάρχουν ενδείξεις- σύμφωνα με μελέτες- ότι η πρωτεΐνη είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική κατά του λίπους της κοιλιάς.

- Κόψτε τους υδατάνθρακες από τη διατροφή σας
Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι οι δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων οδηγούν σε 2-3 φορές μεγαλύτερη απώλεια βάρους από δίαιτες χαμηλών λιπαρών. Επιπλέον με τη δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες χάνετε περισσότερο βάρος στην κοιλιακή περιοχή, στρώνοντας ευκολότερα τη σιλουέτα και ταυτόχρονα μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής νόσου ή διαβήτη.

- Τρώτε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες
Συχνά υποστηρίζεται ότι η κατανάλωση τροφών με φυτικές ίνες μπορεί να βοηθήσει με την απώλεια βάρους. Οι φυτικές ίνες δημιουργούν το αίσθημα του κορεσμού με αποτέλεσμα να τρώμε μικρότερες ποσότητες φαγητού και επιπλέον επιβραδύνουν την απορρόφηση της τροφής. Τρώγοντας, λοιπόν, γεύματα πλούσια σε φυτικές ίνες, αφενός χορταίνουμε ευκολότερα και αφετέρου πεινάμε αργότερα.

- Η αερόβια άσκηση είναι πολύ αποτελεσματική στη μείωση λίπος στην κοιλιά
Η άσκηση είναι σημαντική για διάφορους λόγους.Είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε αν θέλετε να χάσετε βάρος και όχι μόνο τοπικά. Η αερόβια άσκηση αυξάνει τις καύσεις πολύ. Όταν μάλιστα διαρκεί και αρκετή ώρα, το λίπος μπορεί να φτάσει να καλύπτει το 70% των ενεργειακών αναγκών. Αν ο ασκούμενος μάλιστα μείνει νηστικός και μετά το τέλος της άσκησης, το λίπος συνεχίζει να καίγεται.

- Παρακολουθήστε τη διατροφή σας και δείτε πόσο και τι τρώτε.
Οι περισσότεροι άνθρωποι πραγματικά δεν έχουν ιδέα τι τρώνε. Πιστεύουν ότι τρώνε τρόφιμα με «υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη», ή «χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες" αλλά αυτό δεν ισχύει. Ενημερωθείτε λοιπόν σωστά για την διατροφική αξία των τροφίμων και υιοθετήστε ένα υγιεινό τόπο διατροφής.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved