Ποιοι είναι οι λόγοι που παχαίνουμε στις διακοπές

Μα παχαίνουμε το καλοκαίρι; Στο ερώτημα αυτό την αδιαμφισβήτητη απάντηση δίνει η ζυγαριά μας!

Ποιοι είναι οι λόγοι που παχαίνουμε στις διακοπές

Συνήθως, ξεκινάμε τα καλοκαιρινά μας μπάνια έχοντας φροντίσει να χάσουμε ορισμένα κιλά, να «ξεφουσκώσουμε» λίγο. Πώς όμως γίνεται και μέσα σε λίγους μόνο μήνες τα κιλά μας αντί να μείνουν σταθερά έχουν αυξηθεί;

Οι λόγοι είναι πολλοί. Σύμφωνα με τους διατροφολόγους- διαιτολόγους, το καλοκαίρι υιοθετούμε διαφορετικούς ρυθμούς που επηρεάζουν και τη διατροφή μας.

Ειδικά στις διακοπές χαλαρώνουμε, πίνουμε περισσότερο και τρώμε πιο αργά το βράδυ. Επίσης, το γεγονός ότι επιλέγουμε το εκτός σπιτιού φαγητό, συνεπάγεται περισσότερο λίπος καθώς τα τηγανιτά, οι μεζέδες αλλά και τα παγωτά εκτός από νόστιμα έχουν πολλές θερμίδες.

Ειδικότερα το καλοκαίρι:

-Ξεφεύγουμε από τις διατροφικές μας συνήθειες, τρώμε μεγάλες ποσότητες σε λιγότερα γεύματα, το μεσημεριανό το τρώμε το απόγευμα ή πολλές φορές τρώμε μία φορά την ημέρα, και συνήθως το βράδυ.
-Είμαστε περισσότερο εκτεθειμένοι σε ποικιλία πολυθερμιδούχων τροφίμων, όπως μεζεδάκια, χυμούς, παγωτά, και λιγότερο προσεκτικοί στις διατροφικές επιλογές.
-Τρώμε καταναλώνοντας φαγητά που είναι νόστιμα και αλλά έχουν αυξημένες θερμίδες.
-Πίνουμε περισσότερα αλκοολούχα ποτά, σακχαρούχα ροφήματα και φρουτοχυμούς.
-Δεν αντισταθμίζουμε τις επιπλέον θερμίδες που προσλαμβάνουμε με ανάλογη σωματική άσκηση ( το κολύμπι στη θάλασσα με ...κουβεντούλα δεν αρκεί).
-Δεν χρησιμοποιούμε ζυγαριά για να μετράμε με το βάρος μας και φοράμε πιο άνετα ρούχα, οπότε δεν αντιλαμβάνεται εγκαίρως ότι πήρατε κιλά.

Την κρυάδα την πέρνουμε όταν θέλουμε να φορέσουμε ένα παντελόνι τζιν ή ένα ρούχο πιο εφαρμοστό και συνειδητοποιούμε ότι χωράμε με δυσκολία.

Ομως, μην πτοείστε, ο Σεπτέμβρης είναι μία καλή εποχή για να ξεκινούμε όλοι μας την άσκηση!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved