Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας-Επενδύουμε στη σωστή διατροφή

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας που καθιερώθηκε το 1992 και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Μαΐου έχει ως στόχο να ενημερώσει τους ανθρώπους για τα αρνητικά αποτελέσματα που μπορεί να έχει μια δίαιτα αδυνατίσματος, όπως είναι η αδυναμία και η εξάντληση και να τονίσει τη σχέση της με διατροφικές διαταραχές του τύπου της νευρικής ανορεξίας και της βουλιμίας, οι οποίες είναι απειλητικές για τη ζωή.

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας-Επενδύουμε στη σωστή διατροφή

Συμβολίζεται με μία μπλε κορδέλα και αποτυπώνει την αντίθεση στη συνεχή εμμονή με την εμφάνιση, αλλά και στις δίαιτες ταχείας απώλειας βάρους.

Η πρωτοβουλία για τον εορτασμό της ημέρας ανήκει στην Μέρι Εβανς Γιανγκ, επικεφαλής σχετικής εκστρατείας στη Βρετανία και συγγραφέα του βιβλίου «Τα έχεις όλα, χωρίς να κάνεις δίαιτα».

2012nodietday

Εχοντας ταλαιπωρηθεί από νευρική ανορεξία, η κυρία Evans καλεί τους αναγνώστες της να αποτινάξουν τα άγχη που δημιουργούν τα κοινωνικά στερεότυπα περί ομορφιάς και να αποδεχθούν χωρίς σύνδρομα τα κιλά που τους χάρισε η φύση. Απώτερος στόχος, η κατανόηση των ζημιών που μπορεί να επιφέρει στον οργανισμό μία δίαιτα αδυνατίσματος.

Η ρατσιστική αντιμετώπιση των υπέρβαρων ανθρώπων και η εμμονή για την επίτευξη του «ιδανικού βάρους» που συχνά ταυτίζεται με τα πρότυπα ομορφιάς που προβάλλει και προωθεί η κοινωνία, αντανακλούν την κοινωνική διάσταση του θέματος.

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, -έστω και αυτή- καλούνται κυρίως οι γυναίκες να απέχουν από διατροφικούς περιορισμούς, να καταρρίψουν την εμμονή για το ιδανικό βάρος, να ενημερωθούν για τις βλαβερές επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι μη κατάλληλες δίαιτες, να αγαπήσουν τον εαυτό τους και το σώμα τους και κυρίως να υιοθετήσουν μια ισορροπημένη διατροφή.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved