Τα μυστικά για μια επιτυχημένη δίαιτα

Αν έχετε αποφασίσει να ξεκινήσετε δίαιτα μετά τις γιορτές θα πρέπει να γνωρίζετε ορισμένα πράγματα.

Τα μυστικά για μια επιτυχημένη δίαιτα

Αρχικά αν είστε ψυχολογικά έτοιμη και αποφασισμένη να ακολουθήσετε τη δίαιτα που έχετε επιλέξει. Επίσης, αν η δίαιτα ταιριάζει στον καθημερινό τρόπο ζωής σας και δεν σας ..ταλαιπωρεί.

Υπάρχουν όμως και άλλοι παράγοντες που μπορεί να σας δυσκολέψουν στην απώλεια βάρους. Για παράδειγμα αν σας αρέσει το αλάτι θα πρέπει να γνωρίζετε ότι συμβάλλει στην παρακράτηση των υγρών του οργανισμού και δεν βοηθά στο χάσιμο των κιλών.

Μπορείτε ωστόσο να αντικαταστήσετε το αλάτι στο φαγητό με ορισμένα μπαχαρικά που προσφέρουν στον οργανισμό τη δυνατότητα να κάνει τη φυσική του αποτοξίνωση καλύτερα. Τα πιο καυτερά μπαχαρικά όπως το τσίλι, το πιπέρι κ.α. ενισχύουν κατά ένα μικρό ποσοστό τη θερμογέννεση, δηλαδή την παραγωγή θερμότητας από τον οργανισμό, καίγοντας έτσι παραπάνω θερμίδες.

Παράλληλα, θα πρέπει να πίνετε άφθονο νερό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, μια γυναίκα πρέπει να πίνει περίπου 9 ποτήρια την ημέρα καθώς το νερό βοηθάει στη μείωση των κιλών και δίνει την αίσθηση κορεσμού.

Μην παραλείπετε τα μικρά και συχνά γεύματα. Το συνηθέστερο λάθος σε μία δίαιτα είναι ότι πολλές γυναίκες τρώνε μία με δύο φορές την ημέρα, θεωρώντας ότι έτσι θα χάσουν πιο εύκολα κιλά ενώ ξεχνούν τελείως το πρωινό! Είναι λάθος. Το μυστικό για ένα καλό αποτέλεσμα είναι μικρές μερίδες και συχνά γεύματα: 5-6 την ημέρα ανά 3 ώρες!

Και μην ξεχνάτε να ελέγχετε πόσους ξηρούς καρπούς τρώτε, γιατί μπορεί να είναι θρεπτικοί αλλά έχουν αυξημένες θερμίδες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved