Πόσο αλλάζουν οι διατροφικές μας συνήθειες στις γιορτές

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι οι γιορτές είναι συνυφασμένες με υπερκατανάλωση θερμίδων. Μάλιστα μόλις το 5% των ενηλίκων δεν αλλάζει διατροφικές συνήθειες την περίοδο των γιορτών και έτσι δεν παχαίνει.

Πόσο αλλάζουν οι διατροφικές μας συνήθειες στις γιορτές

Μελέτη που έγινε στη Βρετανία δείχνει ότι περισσότεροι από τέσσερις στους δέκα (το 44%) υπερκαταναλώνουν φαγητό και ποτό επί μία εβδομάδα (από την παραμονή των Χριστουγέννων έως ανήμερα την Πρωτοχρονιά), ενώ πάνω από τρεις στους δέκα (το 32%) τρώνε ανεξέλεγκτα καθ’ όλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου.

Η ημέρα της μέγιστης υπερκατανάλωσης φαγητού είναι ανήμερα τα Χριστούγεννα, με έναν στους τρεις ενηλίκους να φτάνει τις 8.500 θερμίδες, όταν για να μην παχύνει ένας άνδρας δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 2.500 θερμίδες την ημέρα και μία γυναίκα τις 2.000!

Οι ειδικοί συμβουλεύουν τα εξής: Διασκεδάστε και απολαύστε το γιορτινό τραπέζι γιατί αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των γιορτών. Η απόλαυση των παραδοσιακών γευμάτων με την οικογένεια και τους φίλους δεν σημαίνει ότι απαρνείστε τις υγιεινές διατροφικές συνήθειές σας. Χρειάζεται όμως μέτρο στο φαγητό και το ποτό. Επίσης, μην παραλείπετε να πίνετε νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς δημιουργεί μία αίσθηση κορεσμού με αποτέλεσμα να λαμβάνετε μικρότερες μερίδες γευμάτων.

Και αν έχετε διάθεση, γιατί ο καιρός είναι σύμμαχος, πηγαίνετε κι έναν περίπατο. Η αυξημένη σωματική δραστηριότητα τις γιορτινές μέρες είναι ένας καλός τρόπος να καούν οι θερμίδες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved