Τα do και τα don’ts στη διατροφή ενός παιδιού

Προκειμένου το παιδί σας να μην γίνει παχύσαρκο και στο μέλλον ως ενήλικας να έχει πολλά προβλήματα υγείας όπως είναι η υπέρταση, η υπερχοληστερηναιμία και ο σακχαρώδης διαβήτης, καλό είναι να αποκτήσει σωστές διατροφικές συνήθειες.

Τα do και τα don’ts στη διατροφή ενός παιδιού

Διαβάστε λοιπόν ποιοι είναι οι κανόνες για μία σωστή διατροφή που θα ακολουθεί και στο μέλλον.

Do

Τα πολλά μικρά γεύματα και η συνήθεια του πρωινού πρέπει να γίνουν καθημερινότητα για το παιδί. Επίσης το πολύ νερό θα πρέπει να είναι μέσα στην διατροφή του αλλά και τα προϊόντα ολικής αλέσεως και φυσικά τα λαχανικά και τα φρούτα. Το ελαιόλαδο επίσης είναι σημαντικό στη διατροφή ενός παιδιού όπως και οι χυμοί.

Don'ts

Το ότι θα πρέπει να του ετοιμάζετε συχνά σνακς μέσα στην ημέρα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να του «πετάτε» έτοιμα μικρογεύματα που είναι πλούσια σε λιπαρά και πολυακόρεστα. Το ζήτημα είναι αυτά τα σνακς να είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Έτσι, απαγορεύονται όλα τα γαριδάκια, τα τσιπς ή οι σοκολάτες ενώ θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι θα πρέπει αυτά τα σνακς να μην έχουν πολλή ζάχαρη και αλάτι. Επίσης απαγορεύονται για ένα μικρό παιδί το βούτυρο και οι μαργαρίνες και φυσικά οποιοδήποτε αναψυκτικό με ανθρακικό, ενώ απαγορευτικά είναι και τα σνακς με χρωστικές ή γλυκαντικές ουσίες. Τέλος, προσοχή στα τυριά που θα του δίνετε να καταναλώνει. Δεν θα πρέπει να είναι πολύ παχιά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved