Παιδί 2-3 ετών τι μπορεί να φάει στο γιορτινό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι;

Αν αναρωτιέστε τι μπορεί να φάει το μικρό σας ηλικίας 2-3 ετών στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, πρέπει να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο.

Παιδί 2-3 ετών τι μπορεί να φάει στο γιορτινό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι;

Ένα παιδί 2-3 ετών σε αυτή την ηλικία μπορεί να φάει ο,τιδήποτε κρέας άπαχο και χωρίς πολλά λιπαρά. Όπως και τα παιδιά 1-2 ετών, έτσι και αυτά μπορούν να καταναλώσουν, κοτόπουλο, γαλοπούλα, μοσχάρι και μπιφτέκια, μαγειρεμένα στον φούρνο ψητά ή στην κατσαρόλα. Τα τηγανιτά απαγορεύονται.

Η πρωτεΐνη που θα καταναλώσει το μικρό σας μπορεί να συνοδευτεί από κάποια τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες και άμυλο. Μερικά παραδείγματα είναι το αναποφλοίωτο ρύζι, οι πέννες ολικής άλεσης, οι ψητές πατάτες και φυσικά δεν πρέπει να λείπει από το πιάτο του κάποια σαλάτα όπως λάχανο με καρότο ή μαρούλια.

Όσον αφορά τα γλυκά, δεν απαγορεύονται ούτε επιτρέπονται. Οπότε αν θέλετε να το ξεγελάσετε δώστε του κάποια φρούτα που θα έχουν λίγη μαύρη σοκολάτα επάνω ή κάποια μπάρα δημητριακών.

Δείτε εδώ περισσότερες χριστουγεννιάτικες πληροφορίες για το τι πρέπει να φάει ένα παιδί ανά ηλικία όπως και πώς θα φτιάξετε νόστιμες υγιεινές χριστουγεννιάτικες συνταγές!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved