Παιδί 1-2 ετών τι μπορεί να φάει στο γιορτινό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι;

Πολλές είναι οι μαμάδες που ψάχνουν στο διαδίκτυο τι μπορεί να φάει το μικρό τους που είναι 1-2 ετών στο γιορτινό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Παιδί 1-2 ετών τι μπορεί να φάει στο γιορτινό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι;

Ένα παιδί 1-2 ετών μπορεί να φάει λίγο κρέας χαμηλό σε περιεκτικότητα λιπαρών, όπως είναι η γαλοπούλα, το στήθος κοτόπουλο, το μπιφτέκι ή το μοσχάρι. Από όλα αυτά καλό είναι πριν τα μαγειρέψετε να έχετε αφαιρέσει κάθε ορατό λίπος ή το δέρμα.

Εκτός όμως από το κρέας το παιδί μπορεί να καταναλώσει κάποια αμυλούχα τροφή όπως είναι ο πουρές πατάτας ή οι ψημένες πατημένες με πιρούνι πατάτες. Εκτός από πουρέ πατάτας όμως το πιάτο του μπορεί να περιέχει πουρέ καρότου ακόμη και κάποια σαλάτα, όπως βραστό μπρόκολο ή κουνουπίδι.

d0c1ede2641c3d983d43aa0611071706

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Καλό θα είναι να μην προσθέσετε αλάτι στο φαγητό που θα μαγειρέψετε ενώ θα πρέπει να αποφύγετε να τηγανίσετε κάτι που προορίζετε για το μικρό σας.

Όσον αφορά τα γλυκά αν και δεν απαγορεύονται, ωστόσο καλό θα είναι να τα αποφύγετε, καθώς τα περισσότερα χριστουγεννιάτικα γλυκά περιέχουν ξηρούς καρπούς, πολύ ζάχαρη και αρκετά λιπαρά. Αντ' αυτού προτιμήστε το αγαπημένο του φρούτο.

Δείτε εδώ περισσότερες χριστουγεννιάτικες πληροφορίες για το τι πρέπει να φάει ένα παιδί ανά ηλικία όπως και πώς θα φτιάξετε νόστιμες υγιεινές χριστουγεννιάτικες συνταγές!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved