«Πασχαλινό τραπέζι: Η επόμενη μέρα!», από τη διατροφολόγο Ευσταθία Παπαδά

Το Πάσχα πέρασε και ελπίζω να περάσατε όμορφα με τους δικούς σας ανθρώπους. Όλοι «ξεφύγαμε» διατροφικά και οι ατασθαλίες μας ήταν αρκετές λόγω της ημέρας.

«Πασχαλινό τραπέζι: Η επόμενη μέρα!», από τη διατροφολόγο Ευσταθία Παπαδά

Το πασχαλινό τραπέζι είναι άλλωστε πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη λόγω των διαφόρων κρεάτων και των αυγών, αλλά και πλούσιο σε ζάχαρη λόγω των παραδοσιακών τσουρεκιών και κουλουριών.

Τι πρέπει λοιπόν να κάνετε την επόμενη ημέρα για να μην δείτε το βάρος σας να ανεβαίνει;

Προσέχετε τα εδέσματα που έχουν απομείνει από την προηγούμενη. Αν σας περισσέψει αρκετό φαγητό, μοιράστε το σε συγγενείς και φίλους προκειμένου να μην μπαίνετε σε πειρασμό.

• Την επόμενη ημέρα μαγειρέψτε κάτι ελαφρύ, όπως μία σούπα με λαχανικά προκειμένου να μην «φορτωθείτε» με περιττά λιπαρά. Μία σαλάτα με ποικιλία λαχανικών είναι επίσης μία εξαιρετική επιλογή.

• Για το βράδυ, ένα κεσεδάκι γιαούρτι χαμηλών λιπαρών κι ένα φρούτο ή γάλα χαμηλών λιπαρών με δημητριακά είναι αρκετά ελαφριές προτάσεις.

• Τις επόμενες ημέρες επανέλθετε κανονικά στο διατροφικό σας πρόγραμμα. Ενισχύστε την κατανάλωση λαχανικών και φρούτων και μην ξεχνάτε επίσης να ενυδατώνεστε καλά.

Μην παραλείπετε γεύματα προκειμένου να χάσετε πιο γρήγορα τα κιλά των εορτών. Το μόνο που θα καταφέρετε με την πολύωρη νηστεία θα είναι να πεινάτε περισσότερο κατά το κυρίως γεύμα προσλαμβάνοντας έτσι περισσότερες θερμίδες.

Μην ξεχνάτε την άσκηση! Πολλές φορές είναι αυτή που θα σας «σώσει» βοηθώντας σας να καταναλώσετε τις παραπανίσιες θερμίδες που προσλάβατε. Αν δεν έχετε χρόνο για κάποια οργανωμένη φυσική δραστηριότητα, ακόμη και το περπάτημα μπορεί να σας βοηθήσει.

Περιμένω τις απορίες και τις ερωτήσεις σας εδώ!

Ευσταθία Παπαδά
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc., Ph.D. (Cand)
Πτυχιούχος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου &
University College London (UCL)
Υποψ. Διδάκτωρ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
e-mail: efpapada@gmail.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved