Εγκυμοσύνη: Οι συνέπειες της ελλιπούς διατροφής!

Σίγουρα θα το έχετε διαβάσει σχεδόν παντού και σε όλα τα κείμενα που υπάρχουν στο διαδίκτυο που αναφέρουν το οτιδήποτε για τη διατροφή της εγκύου. Τα περισσότερα όμως αναφέρουν το τι πρέπει να τρώτε και σε τι ποσότητα.

Εγκυμοσύνη: Οι συνέπειες της ελλιπούς διατροφής!

Εμείς ψάξαμε και συγκεντρώσαμε συγκεκριμένα παραδείγματα με τις πιθανές επιπτώσεις της έλλειψης διαφόρων βασικών θρεπτικών συστατικών από τη διατροφή της μέλλουσας μανούλας στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τόσο της ίδιας όσο και στο μωρό που πρόκειται να φέρει στη ζωή.

Τα παρακάτω καλό θα είναι τα προσέξουν οι γυναίκες-μέλλουσες μητέρες, που υποβάλουν τον εαυτό τους σε στεριτικές δίαιτες ακόμη και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους προκειμένου να έχουν ένα αδύνατο σώμα.

Η έλλειψη από:

Θερμίδες, σε εσάς μπορεί να προκαλέσει αναιμία και ενδομητρίωση ενώ το μωράκι που θα γεννήσετε μπορεί να είναι πρόωρο και με χαμηλό βάρος.

Πρωτεΐνες, σε εσάς μπορεί να προκαλέσει υποπροτεϊναιμία με οίδημα και αυξημένη συχνότητα προεκλαμψίας ενώ το μωράκι που θα γεννήσετε μπορεί να γεννηθεί ελλιποβαρές.

Ασβέστιο, μπορεί να προκαλέσει σε εσάς οστεοπόρωση ενώ στο μωράκι σας οστεϊκή πυκνότητα!

Σίδηρο, σε εσάς μπορεί να προκαλέσει μικροκυτταρική υποχρωμική αναιμία, ενώ στο μωρό σας μπορεί να προκαλέσει πρόωρο τοκετό, χαμηλό βάρος, ακόμη και θνησιμότητα.

Ψευδάργυρο, σε εσάς μπορεί να προκαλέσει αμνιίτιδα, ενώ στο μωρό σας εμβρυακές δυσπλασίες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved