Κάτι ήξερε ο Ποπάυ που έτρωγε πολύ σπανάκι!

Ο Ποπάυ είναι ένας από τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών και άρρηκτα συνδεδεμένος με το πιο δυναμωτικό λαχανικό... το σπανάκι. Η ατάκα «Φάε παιδί μου σπανάκι για να γίνεις δυνατός σαν τον Ποπάυ», χρησιμοποιείτε ακόμη και σήμερα προκείμενου να πείσουμε τα αγγελούδια μας να το δοκιμάσουν.

Κάτι ήξερε ο Ποπάυ που έτρωγε πολύ σπανάκι!

Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι το σπανάκι δεν είναι πηγή σιδήρου καθώς η ποσότητα του δεν απορροφάται εύκολα από τον οργανισμό. Μην απογοητεύεστε όμως γιατί είναι μια πολύ καλή πηγή βιταμίνης Α, β-καροτένιου, φολικού οξέος, και βιταμίνης Κ. Ενώ περιέχει επίσης καλή ποσότητα ασβεστίου, καλίου και μαγνησίου. Αν δυσκολεύεστε ακόμη δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή και δώστε τέλος στη μάχη με το.. σπανάκι!

ΥΛΙΚΑ

- 1 πακέτο κανελόνια

- Μισό κιλό σπανάκι (κομμένο, καθαρισμένο και καλά πλυμένο)

- Σάλτσα ντομάτας

- Κρεμμύδι

- Τυρί που λιώνει

- Ζαμπόν

- Λαδάκι

- Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίστε το κρεμμύδι μαζί με το σπανάκι και το ζαμπόν. Ρίξτε τη σάλτσα ντομάτας, το αλάτι και το πιπέρι και αφήστε το να βράσει για 25 λεπτά περίπου. Μόλις η σάλτσα δέσει κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Σε ένα πυρέξ απλώστε μια στρώση κανελόνια προβρασμένα, ρίξτε από πάνω τη μισή σάλτσα, και δυο κουταλιές τυρί που λιώνει. Επαναλάβετε για ακόμη μια φορά και καλύψτε το φαγητό με το υπόλοιπο τυρί. Ψήστε για 15 με 20 λεπτά και το λαχταριστό και βιταμινούχο φαγητό σας είναι έτοιμο!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved