Πώς να πείσετε τα παιδιά σας να τρώνε μήλα

Δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο από ένα φρέσκο μήλο που μόλις έχετε κόψει. Είναι φρούτο που υπάρχει παντού και αρέσει σε όλους. Είναι ιδιαίτερα υγιεινό, αλλά τα παιδιά δεν ασχολούνται με αυτά τα πράγματα. Πώς να πείσετε λοιπόν τα παιδιά;

Πώς να πείσετε τα παιδιά σας να τρώνε μήλα

Κατ' αρχήν μπορείτε να τους πείτε ότι είναι πολύ καλά για το σώμα του. Είναι πιθανό να σας ακούσουν, αλλά και όχι. Κι αυτό γιατί είναι πιο διασκεδαστικό κανείς να τρώει πράγματα που δεν είναι υγιεινά.

Το καλό με τα μήλα είναι πως έχουν καλή γεύση. Είναι πολύ γλυκά, πολλές φορές πιο γλυκά και από καραμέλες. Αυτό ίσως θα αρέσει στα παιδιά.

Μπορείτε να βάζετε κρυφά μήλο στα αγαπημένα τους πιάτα. Όταν υπάρχουν πολλές διαφορετικές γεύσεις σε ένα πιάτο θα είναι δύσκολο να το καταλάβουν και να αντιδράσουν.

Εάν τους αρέσει η σαλάτα, κόψτε μικρά κομματάκια μήλου και ρίξτε τα εκεί σαν κρουτόν. Η γλυκιά γεύση κάνει αντίθεση με τις ντομάτες και τα αγγούρια, αλλά δίνει επιπλέον γεύση.

Τα μήλα είναι ωραία και στην σαλάτα με κοτόπουλο. Μαζί με τη μαγιονέζα και τα υπόλοιπα συστατικά. Το ίδιο γίνεται και με τη γαλοπούλα.

Στα παιδιά αρέσουν τα φαγητά που μπορούν να φάνε με το χέρι. Κάτι που τα διευκολύνει στο φαγητό, αλλά είναι και διασκεδαστικό. Δημιουργήστε sticksαπό το μήλο. Αφού τα ξεφλουδίσετε κόψτε τα σε σχήμα τηγανητής πατάτας. Βάλτε μαζί και sticks τυριού μαζί με ένα σάντουιτς και θα το λατρέψουν.

Τα μήλα είναι ωραία και ως κάτι για να πιει κανείς. Για τα παιδιά που δεν τρώνε φρούτα τόσο συχνά μπορείτε να τους τα δίνετε με τη μορφή χυμού. Έτσι το μήλο κρατάει αρκετές από τις βιταμίνες του.

Τα μήλα μπορούν επίσης να γίνουν όμορφα muffin, ή κέικ, ή πίτες. Ακόμη και το γιαούρτι με γεύση μήλου μπορεί να έχει κομματάκια από το φρούτο. Αν το παιδί σας δεν θέλει αυτό το είδος μήλου, μπορείτε να δοκιμάσετε κάποιον άλλο τύπο μήλου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved