Απομακρύνετε τα παιδιά σας από το πρόχειρο φαγητό

Συνηθίζουν να ζητούν φαγητά που μάλλον δεν είναι και τα καλύτερα για την υγεία τους; Μήπως τα έχετε μάθει σε φαγητό απ' έξω; Για να γλιτώσετε λοιπόν τις παρακλήσεις για να φάτε σε ταχυφαγεία, θα πρέπει να βρείτε εναλλακτικές μεθόδους ακόμη και για το φαγητό έξω από το σπίτι.

Απομακρύνετε τα παιδιά σας από το πρόχειρο φαγητό

Προγραμματίστε από πριν την έξοδο: Ένας από τους λόγους που τα φαστ φουντ είναι η εύκολη λύση είναι ότι δεν πρέπει να προγραμματίσετε κάτι και να κλείσετε κάποιο τραπέζι. Πάνω - κάτω όμως γνωρίζετε ποιες είναι οι μέρες που μάλλον τα παιδιά σας θα προτιμούσαν να φάνε έξω. Καλό είναι λοιπόν να κλείσετε ένα τραπέζι σε εστιατόριο με καλύτερο φαγητό.

Ότι βλέπουν, κάνουν:

Εάν θέλετε να αποφεύγετε το φαγητό απ' έξω, πρέπει εσείς να δώσετε το παράδειγμα. Αν δείξετε στα παιδιά σας πως πρέπει να μάθουν να τρώνε ότι υπάρχει στο σπίτι, ακόμη και κάτι πρόχειρο το οποίο όμως μαγειρέψατε εσείς - και σίγουρα θα είναι πιο υγιεινό - τότε δεν θα έχετε πρόβλημα.

Προγραμματίστε οικογενειακά δείπνα

Είναι δύσκολο όταν και οι δύο γονείς εργάζονται. Καλό είναι όμως κάποιες μέρες την εβδομάδα να τρώτε όλοι μαζί στο σπίτι. Έτσι θα υπάρχει ένας προγραμματισμός και αυτό θα είναι καλό και για την οικογένειά σας.

Προσφέρετε κάτι ανάλογο με το φαστ φουντ

Φτιάξτε στο σπίτι χάμπουργκερ και τηγανιτές πατάτες, ή κοτομπουκιές. Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε είναι σίγουρα πιο καλά για τα παιδιά σας απ' ότι απ' έξω.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved