Πείτε όχι στις εξαντλητικές δίαιτες που οδήγησαν στο θάνατο την Peaches Geldof. Nα μία σωστή διατροφή για λεχώνες

Σοκ προκάλεσε η είδηση του θανάτου της Peaches Geldof. Ακόμη μεγαλύτερο σοκ όμως ήταν ο λόγος που η 25χρονη μητέρα δύο παιδιών, έφυγε από τη ζωή.

Πείτε όχι στις εξαντλητικές δίαιτες που οδήγησαν στο θάνατο την Peaches Geldof. Nα μία σωστή διατροφή για λεχώνες

Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, η διάσημη μητέρα, πέθανε λόγω οξείας καρδιακής ανακοπής, η οποία όμως προήλθε μετά από εξαντλητική δίαιτα που ακολουθούσε προκειμένου να χάσει τα κιλά της δεύτερης εγκυμοσύνης της.

Το καθημερινό της διαιτολόγιο περιλάμβανε μόνο στερεά τροφή και χυμούς λαχανικών. Μάλιστα η ίδια σε πρόσφατη συνέντευξή της είχε δηλώσει: «Υπάρχουν μέρες που ξυπνάω και λέω στον εαυτό μου «είσαι τόσο χοντρή». Κάνω δίαιτα με χυμό λαχανικών. Τον στύβω και πίνω τρεις φορές την ημέρα. Είναι αηδιαστικό, αλλά έχει αποτέλεσμα. Συνήθως ακολουθώ αυτή τη δίαιτα για περίπου ένα μήνα».

Τα κιλά της εγκυμοσύνης προκαλούν, σύμφωνα με τους ειδικούς, πονοκέφαλο σε πολλές λεχώνες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να καταφύγουν σε «φονικές» δίαιτες προκειμένου να τα χάσουν.

Εμείς με αφορμή το περιστατικό αυτό, σας παρουσιάζουμε μία ισορροπημένη διατροφή που μπορείτε να ακολουθήσετε προκειμένου να απαλλαγείτε σύντομα από τα κιλά της εγκυμοσύνης. Αυτό όμως που πρέπει να έχετε στο νου, είναι ότι ακόμη κι αυτά τα κιλά πρέπει να σας δίνουν χαρά, καθώς φέρατε στον κόσμο μία ζωή. Το ίδιο σας το παιδί που σας έχει ανάγκη.

Καταρχήν θα πρέπει να κάνετε πέντε γεύματα την ημέρα, προκειμένου να εξασφαλίσετε δύναμη κι ενέργεια. Τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα φρούτα, τα λαχανικά, τα γαλακτοκομικά χαμηλά σε λιπαρά, είναι μερικές τροφές που πρέπει να συμπεριλάβετε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο.
Το άπαχο κρέας και το κοτόπουλο είναι ιδανικά για τη διατροφή αυτή, ενώ καλό είναι να πίνετε άφθονο νερό και θρεπτικά ροφήματα, όπως φυσικούς χυμούς. Αποφύγετε τις τροφές που είναι πλούσιες σε λιπαρά και τα γλυκά. Μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με σοκολάτα υγείας.

Κάτι το οποίο θα πρέπει να συνδυάσετε με τη διατροφή αυτή, είναι ο σωστός και ο καλός ύπνος. Μελέτες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας έχουν δείξει ότι, οι μαμάδες που κοιμόντουσαν λιγότερο από 6 ώρες, παρουσίαζαν δυσκολία στο να χάσουν βάρος!

Με σωστή διατροφή και με τακτική άσκηση, μπορείτε να χάσετε τα κιλά της εγκυμοσύνης. Καλό είναι βέβαια να συμβουλευτείτε και το διατροφολόγο σας, ο οποίος θα σας καθοδηγήσει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved