Ερευνα: Λαχανικά και φρούτα μειώνουν τον κίνδυνο αποβολής

Νέα έρευνα που έρχεται στο φως της δημοσιότητας αποκαλύπτει ότι η υγιεινή διατροφή στην εγκυμοσύνη, μειώνει τον κίνδυνο αποβολής.

Ερευνα: Λαχανικά και φρούτα μειώνουν τον κίνδυνο αποβολής

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ένα διαιτολόγιο που περιέχει φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως κι ορισμένα είδη ψαριού, μειώνει κατά ένα μεγάλο ποσοστό τον κίνδυνο αποβολής που διατρέχει μία εγκυμονούσα γυναίκα. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα, νορβηγικής μελέτης στην οποία συμμετείχαν 66.000 γυναίκες.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι γυναίκες καλούνταν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με το τι έτρωγαν και το τι έπιναν από την αρχή της εγκυμοσύνης τους. Οι ερευνητές επίσης είχαν πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούσαν στο μορφωτικό και βιοτικό επίπεδο των γυναικών, στο ιστορικό τους, στο αν έκαναν κατανάλωση αλκοόλ, στο αν κάπνιζαν κι στο αν είχαν ιστορικό πρόωρου τοκετού.

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα; Όσες γυναίκες ακολουθούσαν μία υγιεινή διατροφή, είχαν 15% λιγότερο κίνδυνο να αποβάλλουν σε σχέση με όσες δεν πρόσεχαν το διαιτολόγιό τους.

Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι αυτά τα αποτελέσματα θα βοηθήσουν τους γιατρούς και τις μαίες να ενημερώνουν τις έγκυες γυναίκες για το πόσο καλό κάνει μία υγιεινή διατροφή. Η μελέτη δημοσιεύεται στο British Medical Journal.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved