Αυτές τις τροφές πρέπει να τρώμε όταν είμαστε άρρωστοι

Τις τελευταίες εβδομάδες όλο και περισσότερος κόσμος έχει πέσει στο κρεβάτι, λόγω κάποιας ίωσης ή κάποιου κρυολογήματος.

Αυτές τις τροφές πρέπει να τρώμε όταν είμαστε άρρωστοι

Τα μικρά παιδιά κολλάνε εύκολα κάθε λογής κρυολόγημα από το σχολείο ή από τον παιδικό σταθμό με αποτέλεσμα να μεταφέρουν τον ιό στο σπίτι και όλη η οικογένεια να «πέφτει» στο κρεβάτι!

Συνήθως όταν είμαστε άρρωστοι, δεν έχουμε όρεξη να φάμε μιας και την περισσότερη ώρα θέλουμε να είμαστε ξαπλωμένοι. Μπορεί οι ειδικοί να συνιστούν ξεκούραση, την ίδια ώρα όμως επισημαίνουν ότι μία καλή διατροφή μπορεί να δυναμώσει το ανοσοποιητικό μας.

Τόσο εμείς όσο και τα παιδιά, πρέπει να ακολουθήσουμε ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο προκειμένου ο οργανισμός μας να καταπολεμήσει τον ιό και να σταθούμε γρήγορα στα πόδια μας.

Εμείς συμβουλευτήκαμε γιατρούς και σας παρουσιάζουμε κάποιες τροφές που καλό θα ήταν να εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή.

• Οι σούπες κάτι τέτοιες στιγμές, έχουν την τιμητική τους. Κρεατόσουπα, κοτόσουπα, χορτόσουπα είναι οι κατάλληλες. Καθώς τις μαγειρεύετε με ζωμό, απελευθερώνεται ένα αμινοξύ το οποίο έχει την ίδια περίπου σύσταση με ουσίες που χρησιμοποιούνται για φάρμακα κατά της βρογχίτιδας. Από την άλλη τα λαχανικά, βοηθούν στη ρινική συμφόρηση, αλλά και στις φλεγμονές.
• Τα ζεστά αφεψήματα είναι ιδανικά για το κρυολόγημα. Τσάι, χαμομήλι, τζίντζερ μαζί με μέλι μπορούν να κάνουν θαύματα! Χάρη στην αντιοξειδωτική τους δράση, καταπραΰνουν τον πονόλαιμο.
• Οτιδήποτε περιέχει την βιταμίνη C. Η συγκεκριμένη βιταμίνη ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα το οποίο είναι αδύναμο όταν ένας ιός εισβάλλει στον οργανισμό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved