Βάλτε τον ξιφία σε καλαμάκι

Ένα από τα πιο νόστιμα και θρεπτικά ψαράκια είναι ο ξιφίας. Επειδή είναι λίγο δύσκολο να τα μαγειρέψουμε όμως τα υπόλοιπα ψάρια ο έξυπνος τρόπος για να προκαλέσουμε τα παιδιά να τον δοκιμάσουν είναι να τον κάνουμε... σουβλάκι! Δείτε πως θα το φτιάξετε!

Βάλτε τον ξιφία σε καλαμάκι

ΥΛΙΚΑ

- 5 φέτες ξιφία

- 3 ντομάτες

- 3 πιπεριές

- 2 κρεμμύδια

- Χυμός λεμονιού

- Λίγο δεντρολίβανο

- Αλάτι, πιπέρι

- Καλαμάκια για σουβλάκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά και κόβουμε σε μέγεθος σπιρτόκουτου τον ξιφία. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το λάδι, το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι, το δεντρολίβανο και βάζουμε μέσα τα κομμάτια ψαριού. Βάζουμε το μπολ το ψυγείο για περίπου μισή ώρα. Έπειτα κόβουμε στο ίδιο μέγεθος όλα μας τα λαχανικά. Περνάμε στο καλαμάκι εναλλάξ τον ξιφία με τα κομμάτια λαχανικών και τα ψήνουμε για δέκα λεπτά στο γκριλ. Μπορούμε να τα σερβίρουμε με σαλάτα εποχής ή εναλλακτικά με ρύζι θαλασσινών. Καλή σας όρεξη!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved