Vegetable yogurts: έτοιμοι για αυτό το trend;

Τώρα που πλησιάζει σιγά σιγά το καλοκαίρι, φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι από εσάς θέλετε να ξεκινήσετε να τρώτε λίγο πιο υγιεινά…

Vegetable yogurts: έτοιμοι για αυτό το trend;

Το γιαουρτάκι είναι κάτι που συνήθως δεν λείπει από τη διατροφή αυτών που κάνουν κάποια δίαιτα ή προσπαθούν να τρώνε γενικότερα υγιεινά. Έτσι αποφάσισα να ψάξω να βρω τι μπορώ να δημιουργήσω για όλους εσάς που δυσκολεύεστε να φάτε το γιαουρτάκι σας σκέτο ή δεν θέλετε να φάτε κάποιο επιδόρπιο γιαουρτιού με γεύση, μια και με βάση τους ειδικούς δεν είναι η καλύτερη επιλογή λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη. Σκέφτηκα λοιπόν να σας ετοιμάσω κάτι διαφορετικό το οποίο απ’ ότι φαίνεται θα αρχίσει σύντομα να γίνεται μόδα και στην Ελλάδα… Τι είναι αυτό; Γιαούρτια που συνδυάζονται με φρέσκα φρούτα, λαχανικά αλλά και διάφορα μπαχαρικά.

Πάμε όμως να δούμε πρώτα κάποια πράγματα για το γιαούρτι και γιατί αξίζει να υπάρχει στη διατροφή μας;

1. Είναι υψηλό σε πρωτεΐνη, με αποτέλεσμα να μας κάνει να νιώθουμε χορτάτοι για αρκετό χρονικό διάστημα. Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητο μακροθρεπτικό συστατικό που βοηθάει στην ανάπτυξη των κυττάρων του οργανισμού, την ενίσχυση της μυϊκής μάζας και την επιδιόρθωση των μυϊκών ινών. Ειδικά όσοι είστε αθλητές, είμαι σίγουρος ότι το γιαούρτι αποτελεί μεγάλο μέρος του εβδομαδιαίου σας διατροφικού πλάνου και μάλιστα φαίνεται πως πολλοί από εσάς το προτιμάτε σαν γεύμα μετά την άσκηση ή ως smoothie. Έτσι, βοηθάει και στην αναπλήρωση του μυϊκού γλυκογόνου.

Διαβάστε περισσότερα στο Akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved