Ερευνα: Θέλετε να χάσετε κιλά; Κοιμηθείτε σωστά!

Πόσες φορές σας έχει τύχει να ξεφυλλίζετε περιοδικά και να βλέπετε γυναίκες με αδύνατο σφριγηλό σώμα; Σίγουρα πολλές! Μία σωστή διατροφή και μία κατάλληλη γυμναστική είναι βέβαιο ότι θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε ένα ωραίο σώμα.

Ερευνα: Θέλετε να χάσετε κιλά; Κοιμηθείτε σωστά!

Τι γίνεται όμως με τις περιόδους που τρώτε λίγο παραπάνω και αμέσως στην σιλουέτα σας προστίθενται παραπανίσια κιλά; Η λύση είναι μία. Κοιμηθείτε σωστά και τακτικά!

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι επιστήμονες, μετά από μελέτη που έγινε και διαπιστώθηκε ότι ο σωστός και ο τακτικός ύπνος βοηθάει μία γυναίκα να χάσει λίπος δηλαδή τα παραπανίσια κιλά που την ταλαιπωρούν!

Στην έρευνα συμμετείχαν 300 γυναίκες ηλικίας 17-26 ετών. Όσες από αυτές ήταν συνεπείς στο θέμα του ύπνου, δηλαδή κοιμόντουσαν την ίδια ώρα κάθε βράδυ και ξυπνούσαν την ίδια κάθε πρωί, είχαν λιγότερο σωματικό λίπος. Αντίθετα, όσες γυναίκες κοιμόντουσαν λιγότερες από 6,5 ώρες ύπνου ή παραπάνω από 8,5 είχαν μεγαλύτερο σωματικό λίπος.

Πώς εξηγείται αυτό επιστημονικά; Οι ορμόνες που σχετίζονται με την όρεξη επηρεάζονται όταν διαταραχθεί το βιολογικό ρολόι, με αποτέλεσμα οι γυναίκες να τρώνε περισσότερο.

Πάντως τα αποτελέσματα της νέας έρευνας είναι σημαντικά μιας και είναι η πρώτη φορά που υπάρχει συσχετισμός ανάμεσα στον ύπνο και την συσσώρευση λίπους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved