5 σούπερ τροφές για να καταπολεμήσετε τα κρυολογήματα!

Ο χειμώνας μπήκε σιγά σιγά, τα παιδιά έχουν ήδη μπει για τα καλά στην καθημερινότητα τους, με το σχολείο, τα φροντιστήρια και τις εξωσχολικές δραστηριότητες άρα ο οργανισμός χρειάζεται απαραιτήτως τροφές, οι οποίες μπορούν να καταπολεμήσουν τα κρυώματα που καραδοκούν!

5 σούπερ τροφές για να καταπολεμήσετε τα κρυολογήματα!

Διαβάστε ποιες είναι οι πέντε σούπερ τροφές για να καταπολεμήσετε τα κρυώματα!


Πορτοκάλια
Τα πορτοκάλια όπως και οι πιπεριές είναι πλούσια σε βιταμίνη C. Ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο που τα κρυολογήματα γίνονται ολοένα και συχνότερα, δεν πρέπει να μας λείπει η συγκεκριμένη βιταμίνη, η οποία θεωρείται ότι συμβάλλει στην πρόληψη των κρυολογημάτων, που είναι συχνότερα αυτήν την εποχή.

portokali

Ξηροί καρποί
Τα οστρακοειδή και οι ξηροί καρποί είναι πλούσιες τροφές σε ψευδάργυρο που είναι χρήσιμος τόσο στην πρόληψη, όσο και στην καταστολή του κρυολογήματος. Οι ειδικοί με επικεφαλής τον καθηγητή παιδιατρικής Μινού Σινγκ του Μεταπτυχιακού Ινστιτούτου Ιατρικής Εκπαίδευσης και Έρευνας της Ινδίας, αξιολόγησαν 15 παλαιότερες μελέτες στις οποίες συμμετείχαν πάνω 1.300 άτομα.

xiroikarpoi

Σούπα με κοτόπουλο και λαχανικά
Έχετε βήχα, βουλωμένη μύτη ή πυρετό; Μια κοτόσουπα, έχει πράγματι βρεθεί ότι προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία μας, ενώ παράλληλα βοηθάει στη μείωση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος. Επιπλέον βοηθάει στην απομάκρυνση της βλέννας ανακουφίζοντας το βήχα. Βάλτε καρότα, γλυκοπατάτες και κολοκύθες που περιέχουν βιταμίνη Α, η οποία ενισχύει το αναπνευστικό σύστημα.

soupa

Σκόρδο
Από παλιότερη έρευνα Βρετανών επιστημόνων προέκυψε ότι το σκόρδο δεν διώχνει μόνο τους γύρω σας, λόγω της μυρωδιάς του, αλλά απωθεί εξίσου αποτελεσματικά και το κρυολόγημα.

garlic


Ψάρια
Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές τα ω-3 λιπαρά οξέα που διαθέτουν τα ψάρια μπορούν να καταπολεμήσουν το κρυολόγημα.

psari
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved