Συνταγή για μπουκίτσες κοτόπουλου με αρωματικό ρύζι!

Μπορεί να έχετε βαρεθεί κάθε μέρα να αναρωτιέστε τι φαγητό να μαγειρέψετε όμως σίγουρα ακόμη και με τα πιο απλά υλικά μπορείτε να φτιάξετε πεντανόστιμες συνταγές αρκεί να έχετε λίγη φαντασία.

Δοκιμάστε να φτιάξετε ένα τέλειο φαγάκι με ρύζι και κοτόπουλο που δεν θυμίζει σε τίποτα ένα κλασσικό πιάτο!

ΥΛΙΚΑ
- 1 μικρό κοτόπουλο κομμένο κομμάτια
- 3 κουταλιές βούτυρο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κλαδί σέλερι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Αλάτι, άσπρο πιπέρι
- 1 κούπα λευκό ξηρό κρασί
- 2 φλ. τσαγιού ρύζι
- Τα συκωτάκια του κοτόπουλου, ψιλοκομμένα
- 6 φλ. πολύ ζεστό ζωμό κότας
- 5 – 6 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το μισό βούτυρο και το ελαιόλαδο και μαραίνετε το κρεμμύδι, το σέλερι και το καρότο για 2 λεπτά. Προς το τέλος προσθέτετε και το κοτόπουλο, αφού το αλατοπιπερώσετε καλά. Δυναμώνετε τη φωτιά και γυρίζετε το κοτόπουλο να ροδίσει ολόγυρα. Προσθέτετε το κρασί, σκεπάζετε την κατσαρόλα και χαμηλώνετε τη φωτιά. Αφήνετε να βράσει για 30 περίπου λεπτά (να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο). Στη διάρκεια ελέγχετε τα υγρά του, να μην στεγνώσει. Βγάζετε με τρυπητή κουτάλα το κοτόπουλο από τη φωτιά και το φυλάτε σε ζεστό μέρος να μην κρυώσει. Ρίχνετε στην κατσαρόλα που έβρασε το κοτόπουλο, χωρίς να αδειάσετε τους χυμούς του, το ρύζι και τα συκωτάκια. Μαγειρεύετε 2 – 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτετε τον ζωμό κότας, από μισό φλιτζάνι κάθε φορά. Όταν απορροφηθεί αυτό, προσθέτετε κι άλλο, μέχρι να τελειώσει ο ζωμός και να μαλακώσει το ρύζι (θα πάρει 16 λεπτά περίπου). Αλατίζετε και προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο και την παρμεζάνα. Σερβίρετε ζεστό και πράσινη σαλάτα.
Πηγή: radicio

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved