Όταν το παιδί δεν προλαβαίνει ούτε να φάει!

Το παιδί σας πλέον πηγαίνει σχολείο, φροντιστήριο, γυμναστήριο ή κολύμβηση, έχει αγγλικά, τένις και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί γονιός. Πέρα από το γεγονός ότι έχει φορτωθεί πολλές υποχρεώσεις –κάτι που είναι κακό αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα προς ανάλυση- θα πρέπει να βρίσκει απαραίτητα χρόνο για να φάει, να χαλαρώσει και να παίξει.

Όταν το παιδί δεν προλαβαίνει ούτε να φάει!

Στα δύο τελευταία σκέλη, θα πρέπει να το κάνει έστω το σαββατοκύριακο, όμως η διατροφή, αυτή που θα του δίνει καθημερινά ενέργεια για να ανταπεξέρχεται στις υποχρεώσεις του, είναι ιδιαίτερα σημαντική. Τι πρέπει να κάνετε και να του δίνετε; Διαβάστε...

Ένα καλό πρωινό είναι το Α και το Ω για το παιδί σας που θα πρέπει να είναι τουλάχιστον χορτάτο για να κάνει όλα αυτά τα πράγματα που καλείται να κάνει σε καθημερινό επίπεδο. Θα πρέπει λοιπόν να του ετοιμάζετε πριν φύγει για το σχολείο ένα πολύ καλό πρωινό το οποίο και θα πρέπει να συνηθίσει και να ζητά από μόνο του. Θα είναι το καλύτερο που έχετε για το παιδί σας. Σε αυτό το πρωινό το παιδί θα πρέπει να καταναλώνει φυσικό χυμό (τουλάχιστον ένα ποτήρι) για να πάρει βιταμίνη C που βοηθά στην θωράκιση του ανοσοποιητικού του συστήματος, δημητριακά με γάλα που χαρίζουν στον οργανισμό πολλές φυτικές ίνες, βιταμίνες και ασβέστιο που είναι αναγκαίο για τα κόκαλά του ενώ καλό είναι να του δίνετε και μία φέτα ψωμί με βούτυρο με μέλι ώστε να παίρνει και το λίπος που χρειάζεται για να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες της μέρας.

Επίσης, σημαντικό είναι το παιδί να παίρνει μαζί του κολατσιό που θα φροντίσετε επίσης να είναι πλούσιο σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά όπως είναι ένα τοστ με γαλοπούλα και τυρί ή αυγό με τυρί και απαραιτήτως ένα φρούτο, κατά προτίμηση πορτοκάλι, μήλο ή μπανάνα.

Ενδιάμεσα στις δραστηριότητές του και εφόσον έχει γυρίσει από το σχολείο, το παιδί θα πρέπει να τρώει ένα ολοκληρωμένο γεύμα για παράδειγμα όσπρια με σαλάτα και ψωμί και αν θέλει και τυρί

Τέλος, το βράδυ θα πρέπει να τρώει ένα επίσης ολοκληρωμένο γεύμα όπως το μεσημέρι αλλά για να το δελεάσετε μπορείτε να του δώσετε και το αγαπημένο του γλυκό που θα το ευχαριστήσει. Με τα παραπάνω, το παιδί δεν θα έχει κανένα πρόβλημα και θα ανταπεξέρχεται στις καθημερινές του υποχρεώσεις χωρίς καν να σας παραπονιέται για τίποτα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved