Σύλληψη μετά από αποβολή

Η απώλεια του μωρού σας σε οποιοδήποτε στάδιο της εγκυμοσύνης μπορεί να είναι καταστροφική και ο φόβος να ξανασυμβεί μπορεί να σας αποτρέψει από το να προσπαθήσετε να αποκτήσετε άλλο παιδί.

Σύλληψη μετά από αποβολή

Ο φόβος, το άγχος και ο φόβος είναι όλες οι φυσιολογικές αντιδράσεις μετά από μια περίοδο απώλειας και θλίψης.

Αλλά αν έχετε δεσμευτεί να αποκτήσετε μωρό και θέλετε να προσπαθήσετε να μείνετε έγκυος μετά από αποβολή, μπορείτε να ακολουθήσετε μια πρακτική για να ελέγξετε το άγχος σας και να παραμείνετε αισιόδοξες. Παλιά δεν θεωρούνταν φρόνιμο να το επιχειρήσετε αμέσως μετά αλλά οι περισσότεροι γιατροί σήμερα λένε ότι αν η μήτρα είναι εξαιρετικά καλή στην ανάρρωση από αποβολή είναι εντάξει να προσπαθήσετε ξανά μόλις είστε έτοιμες. Φυσικά, αυτό θα το ελέγξετε με τον γυναικολόγο σας.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι κάθε γυναίκα δοκιμάζει ξανά μόλις το σώμα της είναι έτοιμο. Η αποβολή μπορεί να είναι δύσκολη και είναι φυσιολογικό να θέλετε να επεξεργαστείτε τα συναισθήματά σας και να θρηνήσετε την απώλεια σας προτού δώσετε μια ακόμη ευκαιρία στον εαυτό σας. Ακόμα κι αν ο γιατρός σας, σας έχει δώσει το πράσινο φως, αφιερώστε όσο χρόνο χρειάζεστε.

Είναι φυσιολογικό να φοβάστε και να ανησυχείτε αλλά να ξέρετε το εξής: Οι περισσότερες γυναίκες που έχουν μια αποβολή συνεχίζουν να μένουν ξανά έγκυες και να έχουν υγιή μωρά.

Όταν λοιπόν είστε έτοιμες , δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να υποστηρίξετε τις προσπάθειές σας να συλλάβετε και να έχετε μια υγιή εγκυμοσύνη:

  1. Ξεκινήστε λέγοντας στον σύντροφό σας τι έχετε στο μυαλό σας - θυμηθείτε, είστε σε αυτό μαζί.
  2. Αντιμετωπίστε τυχόν υποκείμενα προβλήματα υγείας. Κάντε προληπτικά έναν πλήρη έλεγχο, εάν δεν το έχετε κάνει ήδη. Όταν δεν αντιμετωπίζονται, προβλήματα υγείας όπως ο διαβήτης, η υψηλή αρτηριακή πίεση, τα προβλήματα του θυρεοειδούς και οι ΣΜΝ μπορεί να δυσκολέψουν την εγκυμοσύνη.
  3. Επιτύχετε ή διατηρήστε ένα υγιές βάρος. Η έλλειψη ή το υπερβολικό βάρος μπορεί να αυξήσει ελαφρώς την πιθανότητα αποβολής.
  4. Προσέξτε την πρόσληψη καφεΐνης και αλκοόλ. Μείνετε στα 200 γρ. καφεΐνης ή λιγότερο καθημερινά (δύο δόσεις εσπρέσο), καθώς η υψηλή πρόσληψη καφεΐνης θα μπορούσε ενδεχομένως να αυξήσει τον κίνδυνο αποβολής. Αν πίνετε, κόψτε το ποτό. Το αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη γονιμότητα και να αυξήσει τις πιθανότητες αποβολής.
  5. Δοκιμάστε να μιλήσετε με γυναίκες που έχουν υποστεί απώλειες και έχουν επίσης υγιείς εγκυμοσύνες. Η συνομιλία με άλλους μπορεί να διευκολύνει την επεξεργασία των συναισθημάτων σας και να σας υπενθυμίσει ότι δεν το αντιμετωπίζετε μόνες σας. Φίλες και μέλη της οικογένειάς σας που ενδεχομένως πέρασαν το ίδιο, καταλαβαίνουν τι αντιμετωπίζετε.
  6. Προσπαθήστε να διαχειριστείτε το άγχος σας. Πολύ υψηλό στρες μπορεί να δυσκολέψει την εγκυμοσύνη. Εάν αισθάνεστε πραγματικά ανήσυχες ή σε υπερένταση, προσπαθήστε να βρείτε τρόπους για να χαλαρώσετε. Η άσκηση, η γιόγκα, οι βαθιές αναπνοές, ακόμη και ο βελονισμός μπορεί να είναι ευεργετικά.
  7. Εάν αισθάνεστε παρόλα αυτά αβοήθητη ή δεν λαμβάνετε τη συναισθηματική υποστήριξη που χρειάζεστε, σκεφτείτε να μιλήσετε με έναν επαγγελματία. Οι αποβολές μπορεί να προκαλέσουν σύνθετα συναισθήματα, ακόμη και όταν αποφασίσετε να δοκιμάσετε ξανά τη σύλληψη ή έχετε ήδη μείνει έγκυος.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μιλήσετε με το γιατρό σας εάν είχατε δύο ή περισσότερες αποβολές. Σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να χρειάζεται να πραγματοποιήσετε ειδικές εξετάσεις (αίματος, ορμονών, χρωμοσωμικές ή εξετάσεις μήτρας) για να σιγουρευτείτε εάν υπάρχει ένα υποκείμενο πρόβλημα υγείας που επηρεάζει την ικανότητά σας να έχετε μια υγιή εγκυμοσύνη.

Και προσπαθήστε να διατηρήσετε μια θετική οπτική και στάση: Οι πιθανότητες να έχετε μια υγιή εγκυμοσύνη στο μέλλον είναι υπέρ σας.

Katerina Efstratiadou Dip.LC.
Personal Life Coach
Thessaloniki- Greece
http://www.katerinaefstratiadou.gr/el/
http://www.coachforenergy.blogspot.gr/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved