Καλοκαιρινή, κρύα σούπα ντομάτας με μπισκότο φέτας από τον Γιώργο Γεράρδο

Τώρα το καλοκαίρι οι ντομάτες είναι στα καλυτέρα τους. Ωριμάζουν πια στον ήλιο, άρα η γεύση τους είναι πολύ γλυκιά και το άρωμα τους έντονο.

Καλοκαιρινή, κρύα σούπα ντομάτας με μπισκότο φέτας  από τον Γιώργο Γεράρδο

Σήμερα λοιπόν θα σας προτείνω μια γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή για να γιορτάσουμε το καλοκαίρι και τις ντομάτες.
Τα υλικά για αυτή τη σούπα είναι πολύ απλά και επειδή ο χρόνος μας είναι πολύτιμος μπορείτε να τη ετοιμάσετε σε ελάχιστα λεπτά στο δυνατό μπλέντερ της Kenwood.

Επίσης υπάρχουν πολλές άλλες χρήσεις για το "μπισκότο" φέτας. Δοκιμάστε να το προσθέσετε σε οποιαδήποτε σαλάτα ή να δώσετε ένταση σε κάποιο λαδερό φαγητό κατσαρόλας.

Υλικά
1 κιλό ώριμες ντομάτες
3κς λιαστές ντομάτες
50ml παρθένο ελαιόλαδο
1 κόκκινη πιπεριά
½ ξερό κρεμμύδι
200γρ φέτα
2κς ξύδι
10-15 φύλλα βασιλικού
1 ½ κγ αλάτι
1/2 κγ ρίγανη
2κγ ζάχαρη προαιρετικά
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
Για το μπισκότο φέτας, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, θρυμματίζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα τη φέτα και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

02


Για τη σούπα απλά κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τις ντομάτες , τη πιπεριά και το κρεμμύδι στο μπλέντερ της Kenwood, προσθέτουμε το λάδι, τη ρίγανη, το βασιλικό, πιπέρι, το μισό ξύδι και αλάτι.

03 1

Χτυπάμε καλά ώστε να διαλυθούν τελείως τα υλικά, δοκιμάζουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε το υπόλοιπο ξύδι και ζάχαρη αν θέλουμε μια πιο γλυκιά νότα. Η σούπα αυτή είναι αρκετά πηχτή, αν σας αρέσει πιο αραιή, απλά προσθέστε λίγο νερό.

04


Σερβίρετε τη σούπα δροσερή ή κρύα και γαρνίρετε με λίγο μπισκότο φέτας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved