Τάρτα Banoffee με πέντε μόνο υλικά από τον Γιώργο Γεράρδο!

Ένα από τα αγαπημένα γλυκά μικρών και μεγάλων είναι φυσικά η τάρτα Banoffee! Ο συνδυασμός τραγανού μπισκότου, καραμέλας, μπανάνας και κρέμας πραγματικά είναι μοναδικός.

Τάρτα Banoffee με πέντε μόνο υλικά από τον Γιώργο Γεράρδο!

Πολλές φίλες και φίλοι μου έχουν ζητήσει να σας δείξω πώς να το φτιάξετε. Το καλό είναι ότι αυτό το γλυκό είναι πολύ εύκολο και γρήγορο στη παρασκευή του, αφού με πέντε μόνο υλικά και μέσα σε μισή ώρα μπορείτε να το απολαύσετε. Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιώ το multi mayo της Kenwood σε δυο στάδια, για να τρίψω το μπισκότο αλλά και να χτυπήσω τη σαντιγί.

Για να φτιάξετε τη καραμέλα υπάρχουν δύο τρόποι και σήμερα σας δείχνω πώς να τη κάνετε με ζάχαρη και κρέμα γάλακτος που είναι και η αυθεντική εκτέλεση. Αν έχετε πιο πολύ χρόνο μπορείτε απλά να βράζετε μια κλειστή κονσέρβα ζαχαρούχου γάλακτος σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό για 2 ½ με 3 ώρες.

Υλικά
250γρ μπισκότα digestive
100γρ βούτυρο
300γρ ζάχαρη
600γρ κρέμα γάλακτος
3-4 ώριμες μπανάνες

Τρόπος παρασκευής

Σπάμε τα μπισκότα σε multi της Kenwood ώστε να γίνουν τρίμματα.

banoffee1

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι και το προσθέτουμε στο μπισκότο.

boytyro1
banoffee4

Ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε το μείγμα σε μια βάση τάρτα με αποσπώμενο πάτο.

banoffee5

Αφήνουμε τη βάση στο ψυγείο για 15 λεπτά ώστε να σφίξει. Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε τη καραμέλα. Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα με μισο φλιτζάνι νερό. Μόλις βράσει χαμηλώνουμε τη φωτιά, και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά.

banoffee3

Μολις πάρει χρώμα καραμέλας προσθέτουμε 200γρ κρέμας γάλακτος και ανακατεύουμε. Προσοχή γιατί το μειγμα θα κοχλάσει έντονα και καίει πάρα πολύ. Μόλις η καραμέλα ενωθεί και γίνει ένα λείο μείγμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λιγο να παγώσει.

banoffee6

Στρώνουμε τη περισσότερη καραμέλα πάνω από τη βάση μπισκότου και αφήνουμε για 5 λεπτά στο ψυγείο. Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις τοποθετούμε στη τάρτα.

banoffee7

Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα σε σαντιγί με το multi mayo της Kenwood, στρώνουμε τη κρέμα πάνω από τις μπανάνες και γαρνίρουμε με την υπόλοιπη καραμέλα.

banoffee8

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved