Το πιο νόστιμο κοτόπουλο φούρνου από τον Γιώργο Γεράρδο

Το αγαπημένο οικογενειακό φαγητό πολλών από εμάς είναι το κοτόπουλο φούρνου! Αμέτρητα κυριακάτικα τραπέζια κάθε εβδομάδα έχουν στο κέντρο τους μια πιατέλα με ένα ροδοκόκκινο κοτόπουλο που περιμένει να σερβιριστεί. Μικροί και μεγάλοι το απολαμβάνουν με ή χωρίς πατάτες.

Το πιο νόστιμο κοτόπουλο φούρνου από τον Γιώργο Γεράρδο

Η κάθε οικογένεια έχει τη συνταγή της που είναι αρκετά παρόμοια με αρώματα ρίγανης, λεμονιού ή κρασιού. Σήμερα θέλω να σας προτείνω μια διαφορετική εκτέλεση, πραγματικά πεντανόστιμη και αρωματική. Περιέχει αρκετό βούτυρο αντί για ελαιόλαδο και κατά συνέπεια δεν είναι η πιο αθώα συνταγή, άλλα πιστεύω πως μια φορά την εβδομάδα μπορούμε να ξεφύγουμε λίγο χωρίς ενοχές. Με τη τεχνική που θα σας δείξω ουσιαστικά γεμίζουμε το κοτόπουλο κάτω από το δέρμα του με βούτυρο και αρωματικά που ετοιμάζουμε εύκολα στο Multi Mayo της Kenwood, έτσι μένει πολύ ζουμερό και μοσχοβολάει!

Αν θέλουμε ψήνουμε πατάτες μαζί με το κοτόπουλο, απλά χρησιμοποιούμε λίγο μεγαλύτερο σκεύος και φροντίζουμε να αλατίσουμε τις πατάτες.

Υλικά

1 ολόκληρο κοτόπουλο, περίπου 1 ½ κιλό
5-6 σκελίδες σκόρδο
3-4 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό
1-2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
1 γεμάτη κουταλιά σούπας μουστάρδα τύπου Ντιζόν
100γρ βούτυρο
½ κγ ρίγανη
1 κγ αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Τρόπος παρασκευής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς, σπάμε τις σκελίδες του σκόρδου με το πλατύ ενός μαχαιριού και αφαιρούμε τη φλούδα τους. Τοποθετούμε στο Multi της Kenwood τα μυρωδικά, το σκόρδο, το βούτυρο, τη μουστάρδα, το αλάτι και πιπέρι.

MAYOMULTI

Χτυπάμε διακεκομμένα για ένα λεπτό ώστε να διαλυθούν καλά τα υλικά και δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη μάζα. Αν χρειαστεί 'κατεβάζουμε' κάθε τόσο τα υλικά από τα τοιχώματα του Multi.

FINALMULTI

Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα πυρίμαχο σκεύος με καπάκι.
Με τα δάκτυλα μας μπαίνουμε κάτω από το δέρμα του κοτόπουλου και δημιουργούμε μια τσέπη στο στήθος και τα μπουτάκια του.

SKINKOTOPOULO

Με ένα κουτάλι βάζουμε τη περισσότερη γέμιση μέσα σε αυτή τη τσέπη και με τα χέρια μας φροντίζουμε να απλωθεί παντού.

FILINSKIN

Αλείφουμε το κοτόπουλο με το υπόλοιπο μείγμα, ρίχνουμε ένα φλιτζάνι νερό, σκεπάζουμε και τοποθετούμε στο φούρνο.

GASTRA


Ψήνουμε για 45 λεπτά σκεπασμένο, κατόπιν αφαιρούμε το καπάκι και ψήνουμε για άλλα 20-30 λεπτά μέχρι να πάρει καλό χρώμα.

TELIKO

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved