Διακοπές με τα παιδιά: Πώς να απολαύσετε τη φύση χωρίς περιορισμούς

Βρήκες το ιδανικό μέρος για να περάσεις λίγες ημέρες ξεγνοιασιάς με την οικογένειά σου και ετοιμάζεσαι για μία νέα περιπέτεια που θα ενθουσιάσει τα μικρότερα μέλη της οικογένειας!

Διακοπές με τα παιδιά: Πώς να απολαύσετε τη φύση χωρίς περιορισμούς

Ξέρεις ότι δεν υπάρχουν καλύτερες στιγμές από εκείνες που βρίσκεσαι με αυτούς που αγαπάς, αλλά γνωρίζεις καλά ότι οι διακοπές με τα παιδιά δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση.

Όπως κάθε νέα μανούλα ανησυχείς για την ασφάλειά τους… Διότι μπορεί να αγαπάς να τα βλέπεις να απολαμβάνουν το παιχνίδι, να ανακαλύπτουν τις ομορφιές της Φύσης και να εξερευνούν τις παραλίες, αλλά δεν θέλεις να τρέχεις διαρκώς από πίσω τους... Με τις παρακάτω συμβουλές και λίγη οργάνωση μπορείς να απολαύσεις τις διακοπές σου στο έπακρο, χωρίς να ανησυχείς για τους κινδύνους και να περιορίζεις την ελευθερία των μικρών σου.

diakopes

Μάθε στο παιδάκι σου να μη φοβάται τα έντομα!

Ο σοφός λαός μας λέει «Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν». Έτσι και εσύ προκειμένου να προλάβεις όσο το δυνατόν ατυχή τσιμπήματα από έντομα, κουνούπια, σφήκες, σκνίπες και διάφορα άλλα ζουζούνια που κυκλοφορούν στη φύση, καλό θα ήταν να μην βάζεις αρώματα και έντονα χρωματιστά φλοράλ ρούχα στα μικρά σου, καθώς αυτά προσελκύουν τις μέλισσες και άλλα έντομα. Αντίθετα, προτίμησε ελαφριά ρούχα που καλύπτουν όλο το σώμα και θα τα προστατέψουν όχι μόνο από τις μέλισσες και σφήκες, αλλά και από άλλα έντομα, όπως τα κουνούπια και οι σκνίπες, ιδιαίτερα όταν βρίσκεστε κοντά σε θάλασσα. Τις απογευματινές ώρες χρησιμοποίησε εντομοαπωθητικά, προκειμένου να αποφύγεις τα τσιμπήματα που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς και κνησμό στα παιδιά σου. Για άμεση ανακούφιση από πιθανό τσίμπημα, θα πρέπει να προβείτε στην χρησιμοποίηση κάποιου Gel (γέλη) ή Roll On τα οποία έχουν μαλακτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να μάθεις στο μικρό σου να παραμένει ήρεμο και να μην πανικοβάλλεται κάθε φορά που το πλησιάζει κάποιο ιπτάμενο έντομο, εξηγώντας πως τα έντομα και τα ζώα γενικότερα γίνονται επιθετικά όταν αισθάνονται ότι απειλούνται!

Μάθε του να αναγνωρίζει τα δηλητηριώδη έντομα και ερπετά. Εξήγησέ του, για παράδειγμα, ότι τα φίδια ή οι σκορπιοί μπορεί να κρύβονται κάτω από πέτρες, για αυτό και πρέπει να προσέχει λίγο στις τρομερές του ανακαλύψεις! Τα παιδιά της πόλης μπορεί να μην είναι εξοικειωμένα με τέτοιες συναντήσεις, για αυτό είναι σημαντικό να διατηρούν την ψυχραιμία τους.

Δροσιά, διασκέδαση και ασφάλεια!

Οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με το παιχνίδι σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να εξαντλήσουν τα ασταμάτητα μικρά σου και να τους προκαλέσουν ηλίαση! Αδιαθεσία, ζαλάδες, υπνηλία και κούραση μπορεί να είναι ανησυχητικά συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσεις. Μην ξεχνάς ότι πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Τι μπορείς να κάνεις, λοιπόν, για μην έρθεις αντιμέτωπη με τέτοιες καταστάσεις;

diakopes2

Οι βουτιές στις παραλίες είναι πάντα καλή ιδέα για να διασκεδάσεις αλλά και να δροσίσεις τα μικρότερα μέλη της οικογένειας, που ανυπομονούν να εξερευνήσουν τις αμμώδεις ακτές και να σκαρφαλώσουν στα αρμυρίκια!

Πήγαινε στην παραλία το πρωί μέχρι τις 11:00 και το απόγευμα μετά τις 16:00. Σε κάθε περίπτωση, όπως γνωρίζεις, το αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας είναι απαραίτητο καθώς τα παιδιά έχουν πιο λεπτό και ευαίσθητο δέρμα που θέλει ιδιαίτερη φροντίδα. Άσε το μικρό σου να φτιάχνει κάστρα στον ήλιο ανενόχλητο. Απλώς φρόντισε να ανανεώνεις το αντηλιακό του και να το κρατάς ενυδατωμένο, προσφέροντάς του νερό και φυσικούς χυμούς. Φυσικά, τα γυαλιά ηλίου, το καπέλο και κάποιο Gel (γέλη) ή Roll On τα οποία θα σταματήσουν την φαγούρα, θα καταπραΰνουν τον ερεθισμό και τα ανακουφίσουν άμεσα την επιδερμίδα από ερεθισμούς που οφείλονται σε τσιμπήματα εντόμων, μεδουσών και φυτών, δεν πρέπει να λείπουν από την τσάντα της παραλίας.



Τα σπασμένα γυαλιά, οι αιχμηρές πέτρες και οι αχινοί μπορεί να είναι άλλες «παγίδες» στην παραλία. Τα πέδιλα θαλάσσης είναι μία εύκολη λύση, για να κινούνται ελεύθερα στην ακτή οι μικροί μπόμπιρες! Φυσικά, τα σωσίβια, οι σανίδες και τα μπρατσάκια μπορούν να προστατεύσουν τα μικρά μας, τα οποία βέβαια πρέπει να επιβλέπουμε όσο κάνουν βουτιές! Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να τους μάθεις κολύμπι με τη βοήθεια κάποιου ειδικού, προκειμένου να αισθάνεσαι περισσότερη ασφάλεια όταν βρίσκονται στο νερό.

diakopew3



Βόλτες…. με κράνος!

Φυσικά, οι βόλτες με το ποδήλατο είναι από τις δραστηριότητες που απολαμβάνουν πολύ τα παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας. Άστα ελεύθερα να εξερευνήσουν το μέρος των διακοπών σας και να ζήσουν αξέχαστες περιπέτειες, αλλά φρόντισε πάντα να φορούν κράνος. Το πιο σημαντικό είναι να περάσεις ποιοτικό χρόνο μαζί τους, κάνοντας βόλτες και μαθαίνοντάς τους να διασχίζουν τον δρόμο με ασφάλεια. Ακόμα και στην εξοχή που μπορεί να μην υπάρχουν αυτοκίνητα, πρέπει να γνωρίζουν πώς να κυκλοφορούν. Τα παιδιά παρασύρονται από τον ενθουσιασμό τους και αγνοούν τους κινδύνους, για αυτό και πρέπει να του θέσεις όρια, ώστε να μπορούν να εξερευνήσουν το μέρος και να κινούνται ελεύθερα, χωρίς όμως να απομακρύνονται υπερβολικά και να χάνονται.

Τέλος, επειδή η παιδική χαρά αποτελεί σημείο αναφοράς ακόμα και στις διακοπές, πρόσεξε τις καυτές μεταλλικές επιφάνειες, όπως οι κούνιες ή οι τσουλήθρες, που μπορεί να προκαλέσουν εγκαύματα.

Με λίγη προσοχή, μπορείς να κάνεις τις διακοπές όλης της οικογένειας πιο εύκολες. Χαλάρωσε και απόλαυσε συναρπαστικές περιπέτειες με τα παιδιά σου!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved