Γιατί η πρώτη μας καλοκαιρινή εξόρμηση με τα παιδιά μετατράπηκε σε εφιάλτη

Σε αντίθεση με άλλες χρονιές, φέτος αργήσαμε λόγω καιρού και υποχρεώσεων να κάνουμε την πρώτη μας βουτιά με τα μικρά.

Γιατί η πρώτη μας καλοκαιρινή εξόρμηση με τα παιδιά μετατράπηκε σε εφιάλτη

Τα μικρά μας, βέβαια, ανυπομονούσαν να κάνουν τις πρώτες τους βουτιές στη θάλασσα. Αποφασίσαμε να κάνουμε βουτιές και πιν νικ στην παραλία και θα βλέπαμε μαζί το ηλιοβασίλεμα!

Ήθελα να τα έχω όλα έτοιμα μέχρι το Σαββατοκύριακο για αυτό άρχισα τις προετοιμασίες από τη Δευτέρα. Ομπρέλες, πετσέτες, ψάθες, κουβαδάκια, μπρατσάκια, αντικουνουπικά, εντομοαπωθητικά, καπέλα, αντηλιακά, φρούτα, σάντουιτς, νερό και το μικρό μας φορητό ψυγειάκι: Όλα θα ήταν όπως έπρεπε στην πρώτη μας καλοκαιρινή εξόρμηση, σε εκείνη τη βόλτα που τόση ανάγκη είχαμε όλοι μας.

efialtis2

Μα τι θα μπορούσε να πάει στραβά;

Το Σάββατο έφτασε γρήγορα και λίγο προτού επιβιβαστούμε στο αυτοκίνητο, άρχισα να ελέγχω γρήγορα μία μία τις τσάντες (και το πορτ μπαγκαζ) για να δω αν είχα ξεχάσει κάτι. «Όλα είναι στην εντέλεια», σκέφτηκα και αμέσως βάλαμε μπρος για την παραλία.

Τα πάντα κυλούσαν ομαλά μέχρι τη στιγμή που η κόρη μου άρχισε να γκρινιάζει. «Τι έχεις Μαράκι», τη ρώτησα και μου έδειξε το ποδαράκι της. Το τσίμπημα μιας μέδουσας ή τσούχτρας (δεν καταλάβαμε ακριβώς τι από τα δύο) ήταν αρκετό για να την κάνει να βάλει τα κλάματα και όπως συμβαίνει συνήθως -τουλάχιστον στη δική μου οικογένεια- όταν το ένα παιδί αρχίζει να γκρινιάζει, δεν αργεί να ακολουθήσει και το άλλο. Έτσι, λίγα λεπτά αργότερα έβαλε τα κλάματα και ο μικρός μου, γεγονός που έκανε την κατάσταση στην παραλία ολίγον τι δύσκολη για εμάς και αρκετά… ενοχλητική για τους γύρω μας!

efialtis3

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», σκέφτηκα. Χρειάζεται να μείνω ψύχραιμη», είπα στον εαυτό μου και άρχισα να ψάχνω στην τσάντα θαλάσσης μου για τα σωστά «εργαλεία», μόνο για να αντιληφθώ πως… δεν είχα μαζί μου κάποιο Roll On ή Gel για να την ανακουφίσω! Για καλή μου τύχη, μια μανούλα που βρισκόταν δίπλα μου είχε μεριμνήσει για τα απαραίτητα της καλοκαιρινής εξόρμησης και φυσικά, είχε φέρει στην παραλία τα κατάλληλα εντομοαπωθητικά. Διότι καθώς ο ήλιος έδυε, δεν είχαμε να αντιμετωπίσουμε απλώς το θέμα της προστασίας μας από την επιδρομή διαφόρων ζουζουνιών που βρίσκονται στην άμμο, των μελισσών που είχαν μυρίσει τα φαγητά μας, αλλά και τις σκνίπες και τα κουνούπια που άρχισαν σιγά σιγά να κάνουν βόλτες με την έλευση της νύχτας.

Έπειτα από αρκετή γκρίνια και μερικά τσιμπηματάκια, αποφασίσαμε πως είχε έρθει η ώρα να επιστρέψουμε στο σπίτι. Η μικρή μας περιπέτεια στην παραλία ήταν σίγουρα όμορφη, όμως, είχαμε και μερικούς ανεπιθύμητους «καλεσμένους» στην πλαζ οι οποίοι κατάφεραν τελικά να μας προκαλέσουν μια μικρή δυσφορία.

efialtis4

Τι και αν είχα αρχίσει να προετοιμάζομαι για την παραλία μια περίπου εβδομάδα πριν την προγραμματισμένη εξόρμησή μας; Τι και αν όλες οι φίλες μου θεωρούν πως είμαι μια σούπερ προνοητική μαμά; Είχα ξεχάσει να βάλω στο μικρό μου φαρμακείο τα βασικά καλοκαιρινά «εργαλεία». Τα κουνούπια, οι σκνίπες, οι μέλισσες και οι σφήκες βρίσκονται παντού γύρω μας το Καλοκαίρι και όταν υπάρχουν μαζί μας παιδιά, πρέπει σίγουρα να φροντίζουμε να μην πηγαίνουμε μακριά δίχως την απαραίτητη προστασία.

Ευτυχώς, τα μικρά μου πρόλαβαν να «μετρήσουν» το πρώτο τους μπάνιο και κυρίως, να παίξουν ελεύθερα στην άμμο. Στην επόμενη οικογενειακή μας εξόρμηση στη φύση απλώς, θα φροντίσω να έχω μαζί μου, οπωσδήποτε κάποιο Gel ή Roll ON, μαζί με όλα τα υπόλοιπα απαραίτητα, για να ζήσουν προστατευμένα τη νέα τους περιπέτεια.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved