Πέντε αθηναϊκές «οάσεις» για καλοκαιρινές «περιπέτειες» με τα παιδιά!

Το Καλοκαίρι είναι εδώ και τα μικρά σου δεν μπορούν να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους!

Πέντε αθηναϊκές «οάσεις» για καλοκαιρινές «περιπέτειες» με τα παιδιά!

Τα σχολεία κλείνουν και έχουν περισσότερο χρόνο για να εξερευνήσουν πιο συναρπαστικούς κόσμους και να ζήσουν νέες περιπέτειες στη Φύση, με φόντο καταπράσινα τοπία. Ψηλά δέντρα, λίμνες και λουλούδια γίνονται αφορμές που εξάπτουν τη φαντασία τους, τα ενθουσιάζουν και τα εμπνέουν να πειραματιστούν. Μην τους στερήσεις τη χαρά να παίξουν ελεύθερα και να δημιουργήσουν όμορφες αναμνήσεις που θα τα συντροφεύουν για πάντα.

Ξέρουμε ότι μπορεί να σε τρομάζουν κάποια στοιχεία της φύσης όπως τα τσιμπήματα μελισσών, σφηκών και διαφόρων άλλων εντόμων, καθώς και κάποιο πιθανό τραύμα, αλλά κράτα τον έλεγχο στα χέρια σου και γίνε προνοητική. Απλώς, πάρε μαζί σου είδη πρώτης ανάγκης, εντομοαπωθητικά και φυσικά κάποιο Roll On ή Gel!

Κάντους λοιπόν την πιο ευχάριστη έκπληξη, επιλέγοντας ένα από τα παρακάτω μέρη για να διασκεδάσετε μαζί, δοκιμάζοντας νέες δραστηριότητες, απολαμβάνοντας ένα πικ νικ ή απλώς χαλαρώνοντας…

Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

KALOKAIRINES PERIPETEIES 11



Πλέον γνωρίζεις καλά τον καλά οργανωμένο χώρο που προσφέρεται για να χαλαρώσεις και να ζήσεις μοναδικές εμπειρίες με όλη την οικογένεια. Τις επόμενες ημέρες είναι ιδανική ευκαιρία για να το επισκεφτείς και να υποδεχτείς το Καλοκαίρι με τα αγγελούδια, καθώς τον Ιούνιο συνεχίζεται το Summer Nostos Festival με πολλές ενδιαφέρουσες αθλητικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο. Τι μπορούν να κάνουν τα μικρά σου κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ; Από το να παρακολουθήσουν μαθήματα τσίρκου, δοκιμάζοντας κάνετε ζογκλερικά και ταχυδακτυλουργικά κόλπα και hula hoop, μέχρι να κάνουν capoeira, τον αφροβραζιλιάνικο χορό που συνδυάζει άσκηση και ακροβατικά.

Και μετά τις νέες αυτές εμπειρίες μπορούν να χαλαρώσουν παρακολουθώντας ταινίες κινουμένων σχεδίων κάτω από τον έναστρο ουρανό. Το Park Υour Cinema Kids επιστρέφει στο ξέφωτο με την ταινία «Ψάχνοντας τη Ντόρι»!

Πριν πας οργανώσου και ακολούθησε τη συμβουλή που αναφέρεται στην επίσημη σελίδα του πάρκου. Πάρε μαζί σου την ψάθα σου ή κάποιο χοντρό ύφασμα για το έδαφος και τα απαραίτητα «σύνεργα» για να προστατέψεις την οικογένειά σου από όλα τα έντομα που υπάρχουν στον υπαίθριο χώρο. Όταν βραδιάζει στο πάρκο δίπλα στη θάλασσα τα κουνούπια «στήνουν γλέντι» και παραμονεύουν να τσιμπήσουν οποιονδήποτε βρεθεί μπροστά τους!



Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης

Άσε τα παιδάκια σου να τρέξουν στις απέραντες εκτάσεις, να πειραματιστούν και να τσαλαβουτήσουν σε μία από τις έξι λίμνες του πάρκου του Ίλιου που θα τα ενθουσιάσουν. Ανακάλυψε μαζί τους την πλούσια χλωρίδα και πανίδα του και απόλαυσε τις ομορφιές του. Μην ξεχνάς ότι στον χώρο δραστηριοποιείται η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία που προσφέρει πολλά συναρπαστικά δωρεάν δράσεις που μετατρέπουν να παιδιά μας σε μικρούς «επιστήμονες και καλλιεργητές». Επίσης, υλοποιεί το πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, που στοχεύει στη γνωριμία των παιδιών με τα πουλιά και την άμεση επαφή με την άγρια Φύση!
Μην ξεχνάς, οι λίμνες είναι ιδανικό μέρος για σκνίπες! Ανέλαβε δράση για να είσαι ετοιμοπόλεμη να αντιμετωπίσεις τα τσιμπήματα.

Υμηττός

Ο Υμηττός είναι μία καλή λύση, αν τα αγγελούδια σου αγαπούν τις διαδρομές και τα μονοπάτια. Η πιο εύκολη για αρχάριους ξεκινάει από το αναψυκτήριο του Δήμου Καισαριανής, που είναι γνωστό και ως Καλοπούλα, και καταλήγει στον λόφο των Ταξιαρχών. Χάρισέ τους την ευκαιρία να φτάσουν μέχρι εκεί που αντέχουν και όταν κουραστούν ξαπλώστε κάτω από τα δέντρα! Η περιπέτειά σας μπορεί να συνεχιστεί στις πλαγιές και τα ξέφωτα μέσα στα πανύψηλα πεύκα, με φόντο τη μαγική θέα ολόκληρης της Αθήνας.

KALOKAIRINES PERIPETEIES 12


Άλσος Βεΐκου

Στο Γαλάτσι, βρίσκεται μία ακόμη «όαση» για τους μπόμπιρες που θέλουν να απολαύσουν το παιχνίδι στη Φύση, μακριά από ταμπλέτες και κινητά. Οι παιδικές χαρές και οι αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου, δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για τα πιτσιρίκια, ενώ οι καφετέριες σου επιτρέπουν να χαλαρώσεις, όσο εκείνα ζουν συναρπαστικές περιπέτειες που θα θυμούνται για πάντα. Στον χώρο υπάρχει επίσης θερινό σινεμά για να ολοκληρώσεις ιδανικά την ημέρα των μικρών σου!

Εθνικός Κήπος

Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία της πόλης, που συγκεντρώνει αρκετές οικογένειες, που επιζητούν διασκεδαστικές περιπέτειες. Μπορεί να απέχει ελάχιστα λεπτά από το Σύνταγμα, αλλά είναι εξαιρετικά ήσυχος και φυσικά… καταπράσινος! Οι εντυπωσιακοί του φοίνικες τον μετατρέπουν σε ένα «τροπικό» μέρος, που θα ταξιδέψει τα μικρά σου σε μία αθηναϊκή «ζούγκλα», ιδανική για εξερευνήσεις. Εκεί, μπορούν επίσης να κάνουν το δικό τους «σαφάρι», παρατηρώντας τον μικρό ζωολογικό κήπο ή παίζοντας δίπλα στη λίμνη. Ξέχνα τις δεύτερες σκέψεις και άστα να παίξουν ελεύθερα και να πειραματιστούν, μέχρι τη Δύση του ήλιου που κλείνουν οι πύλες του.

Μην ανησυχείς για τα μικρά πράγματα, όπως τα τσιμπήματα εντόμων και τους μικροτραυματισμούς. Είναι και αυτά μέσα στο πρόγραμμα. Άσε τα μικρά σου να πάρουν ρίσκα και να μάθουν να προστατεύουν μόνα τους τον εαυτό τους.

Προκειμένου να αποβάλλεις το άγχος και να τα αφήσεις να τρέξουν ελεύθερα στη Φύση, απλώς πάρε τα μέτρα σου, για να είσαι έτοιμη για όλα!

Άσε τα παιδιά σου να είναι παιδιά και δώστους την ευκαιρία να ζήσουν νέες περιπέτειες καθημερινά!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved