Τρεις ιδέες για περιπετειώδεις εξορμήσεις με τα παιδιά κοντά στην πόλη

Ένα Σαββατοκύριακο είναι αρκετό για να ζήσεις μία ξεχωριστή περιπέτεια με τα παιδιά σου!

Τρεις ιδέες για περιπετειώδεις εξορμήσεις με τα παιδιά κοντά στην πόλη

Βόλτες σε πλακόστρωτα στενά και μεγάλες πλατείες, βουτιές σε παραλίες, εξερευνήσεις σε δάση και άλλες μοναδικές περιπέτειες βρίσκονται πιο κοντά στην Αθήνα, από ό,τι μπορεί να φαντάζεσαι. Μην περιορίζεις τα μικρά σου στην πόλη.

Προσπάθησε να δεις τον κόσμο μέσα από τα μάτια τους και να θυμηθείς πόσο συναρπαστικό είναι το παιχνίδι και οι εξερευνήσεις στην εξοχή! Αναζήτησε δραστηριότητες στη Φύση που θα τα ενθουσιάσουν και θα τα διασκεδάσουν.

Πριν ξεκινήσεις την περιπέτεια μαζί με την οικογένεια σου, προνόησε να έχεις όλα τα απαραίτητα σύνεργα για τυχόν μικροατυχήματα και τσιμπήματα από κουνούπια και διάφορα άλλα έντομα. Μέσα στην τσάντα βάλε ένα Gel (γέλη) ή ένα Roll On, τα οποία έχουν μαλακτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες, ώστε αν συμβεί κάτι να μην σου χαλάσει η διάθεση και φυσικά να σταματήσει η φαγούρα και ο ερεθισμός. Εάν θέλεις να τα έχεις όλα υπό έλεγχο και να περιορίσεις τη δυνατότητα τσιμπήματος εντόμου στο ελάχιστο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο εντομοαπωθητικό και επιλέξεις να φοράς στα μικρά σου ελαφριά ρούχα που καλύπτουν όλο το σώμα. Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση σαμπουάν ή καλλυντικών με έντονα αρώματα.

Τα πιτσιρίκια είναι πάντα έτοιμα και πρόθυμα να ανακαλύψουν τη μαγεία που κρύβεται ακόμα και στα πιο απίθανα μέρη και να σε «μυήσουν» σε αυτή, μεταδίδοντας την αισιοδοξία τους και τη χαρά τους. Οργάνωσε, λοιπόν, μία κοντινή απόδραση για να τα βοηθήσεις να αναπτύξουν τη φαντασία τους και την περιπετειώδη πλευρά τους!



Συγκεντρώσαμε τρεις προορισμούς που απέχουν ελάχιστες ώρες από το κέντρο της Αθήνας και προσφέρονται για εκδρομές για όλη την οικογένεια.

Ναύπλιο

Τα αγγελούδια σου θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν μία ιστορική πόλη με επιβλητικά ενετικά κτήρια, κάστρα και μουσεία. Το Ναύπλιο αποτελεί έναν εξαιρετικά δημοφιλή προορισμό για οικογένειες καθώς είναι γεμάτο πεζόδρομους και ενδιαφέροντα αξιοθέατα, που εμπνέουν για βόλτες. Φυσικά, στο επίκεντρο βρίσκεται η ιστορική λιθόστρωτη πλατεία Συντάγματος, που αποτελεί το κέντρο της παλιάς πόλης. Εκεί, οι μικροί μπόμπιρες μπορούν να παίξουν ελεύθερα, ενώ εσύ χαλαρώνεις σε ένα από τα γραφικά καφέ. Ιδανικά, μπορείς να ανακαλύψεις μαζί τους την πόλη με τα κοινόχρηστα ποδήλατα του δήμου ή ακόμη και με το τρενάκι που θα ενθουσιάσει τα μικρότερα μέλη της οικογένειας. Τους θερινούς μήνες, τα μικρά σας μπορούν να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα κάνοντας βουτιές σε μία από τις κοντινές παραλίες όπως το Καστράκι, η Ψιλή Άμμος και η Πλάκα.

exormiseis1

Αγκίστρι

Καταγάλανα διαυγή νερά και ψηλά πεύκα συνθέτουν ένα ειδυλλιακό σκηνικό που προσφέρεται για εσένα που αναζητάς τη χαλάρωση, καθώς και για τα πιτσιρίκια που αναζητούν την περιπέτεια. Εκεί, μπορούν να παίξουν ελεύθερα και να εξερευνήσουν τον βυθό, καθώς το νησί διαθέτει όμορφες παραλίες με χρυσή άμμο και αβαθή νερά. Επιπλέον, το Αγκίστρι είναι ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν την πεζοπορία, διότι διαθέτει πολύ όμορφες διαδρομές και σκιερά μονοπάτια μέσα στο δάσος. Η μετακίνηση είναι εξαιρετικά εύκολη, ενώ μπορείς να αισθάνεσαι ασφαλής καθώς τα μικρά σου δεν κινδυνεύουν από τα αυτοκίνητα. Τα παιδάκια σου ανυπομονούν για τις διακοπές και σε αυτόν τον μαγικό προορισμό σίγουρα μπορείς να τις φέρεις ένα βήμα πιο κοντά!

exormiseis2

Επίδαυρος

Ο παραθαλάσσιος οικισμός της Πελοποννήσου είναι ιδανικός για οικογενειακές αποδράσεις τα ζεστά Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού. Στο Καλαμάκι μπορείτε να αφήσετε ελεύθερα τα αγγελούδια σας να κάνουν βουτιές ,αλλά και να εξερευνήσουν το πλακόστρωτο μονοπάτι που βρίσκεται στο τέλος της παραλίας. Πολύ κοντά σε αυτό βρίσκεται και ένας «κρυμμένος θησαυρός», ένα καταπράσινο πευκοδάσος.

Ιδανικά, συνδύασε την επίσκεψή σου με κάποια παράσταση στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου. Φυσικά, φρόντισε να έχεις μαζί σου τα απαραίτητα, καθώς τα κουνούπια στην εξοχή δεν αστειεύονται! Για αυτό μην ξεχάσεις τα απαραίτητα «σύνεργα» για να τα προστατέψεις και να τα ανακουφίσεις από τσιμπήματα κουνουπιών και άλλων εντόμων, που πρέπει να βρίσκονται οπωσδήποτε στο backpack κάθε super μαμάς.

Φέτος, κάνε την καθημερινότητά τους λίγο πιο συναρπαστική, οργανώνοντας μοναδικές εκδρομές για όλη την οικογένεια. Άσε τα παιδιά σου να είναι παιδιά και να εξερευνήσουν ελεύθερα τους πιο όμορφους καλοκαιρινούς προορισμούς!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved