Καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα στην πόλη: Πέντε ιδέες για να διασκεδάσετε με τα παιδιά

Όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος ανυπομονείτε να φύγετε για διακοπές.

Καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα στην πόλη: Πέντε ιδέες για να διασκεδάσετε με τα παιδιά

Τι θα κάνετε, όμως, μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή; Επειδή το Καλοκαίρι είναι μεγάλο και τα σχολεία... κλειστά, καλό είναι να ετοιμάσετε από τώρα ένα πρόγραμμα για να περάσουν τα παιδάκια σας όμορφα σας και να έρθουν σε επαφή με την φύση και τα ζώα. Επιστρατεύστε την φαντασία σας και μετατρέψτε τον κήπο ή το μπαλκόνι σας στο τέλειο καλοκαιρινό «καταφύγιο».

Εφοδιαστείτε με τα απαραίτητα καθώς και με ένα kit πρώτων βοηθειών, ώστε αν κάποιο έντομο τσιμπήσει κάποιον, υπάρξει ερεθισμός ή χτυπήσει κάποιος, να μην σας χαλάσει την διασκέδαση.

1. Φυτέψτε και ζωγραφίστε γλαστράκια

Ένας τρόπος για να αξιοποιήσετε τον χρόνο σας με τα παιδιά σας το Σαββατοκύριακο είναι να τα μυήσετε στην κηπουρική! Προμηθευτείτε με μερικά πήλινα ή πλαστικά γλαστράκια, πάρτε μερικούς σπόρους ή λουλούδια και φυτέψτε τα μαζί τους!

Επειδή ανάμεσα στα φυτά κατοικούν πολλών ειδών έντομα καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε γάντια. Επιπλέον κάποιοι άνθρωποι όταν έρχονται σε επαφή με φυτά δημιουργούνται κνησμοί και ερεθισμοί, οπότε αν δεν είστε σίγουροι για τα παιδιά σας, σκεφτείτε πώς να τα προστατέψετε μέχρι να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν κάποιο είδος αλλεργίας.

Όσον αφορά τα φυτά, Σίγουρα αξίζει να εστιάσετε σε αυτά που θεωρούνται εντομοαπωθητικά, όπως η αρμπαρόριζα, ο βασιλικός, το δενδρολίβανο, η λεβάντα, η λουίζα και η μέντα.

Προτού τα φυτέψετε, μπορείτε ακόμη να βοηθήστε τα μικρά σας να βγάλουν στην επιφάνεια τη δημιουργική τους πλευρά! Πάρτε μερικές ακρυλικές μπογιές και δείξτε τους πώς να ζωγραφίσουν τα γλαστράκια τους. Μην ξεχάσετε, βέβαια, να εφαρμόσετε επάνω τους ένα ειδικό βερνίκι όταν στεγνώσουν για να είναι λαμπερά όλο το Καλοκαίρι και να μην ξεβάψουν.

KALOKAIRINES PERIPETEIES 5

2. Διακοσμήστε μικρές γωνιές με καλοκαιρινά βαζάκια

Εκτός από γλαστράκια μπορείτε να αρχίσετε να περνάτε χρόνο σας στον κήπο ή το μπαλκόνι, διακοσμώντας γυάλινα βαζάκια με κοχύλια και πετρούλες που θα συγκεντρώσετε στις εξορμήσεις σας στις αγαπημένες σας παραλίες! Στο YouTube θα ανακαλύψετε πολλά βίντεο αλλά είναι εύκολο να καταλήξετε και μόνοι σας πολλά, εντυπωσιακά concept.

KALOKAIRINES PERIPETEIES 6

3. Στήστε μια σκηνή

Μια ακόμη άκρως διασκεδαστική επιλογή για να αφήσετε τα παιδιά σας να παίξουν, να χαρούν και να ζήσουν φέτος μοναδικές στιγμές περιπέτειας και χαράς είναι να στήσετε μια σκηνή σε έναν ανοιχτό χώρο του σπιτιού σας! Αν δεν επιθυμείτε να ξοδέψετε χρήματα, μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας σκηνή. Θα χρειαστείτε απλώς ένα παλιό σεντόνι, ένα χούλα χουπ και μερικά σχοινιά ή εναλλακτικά, μια ξύλινη παλέτα και μερικά ξύλα. Δείτε την παρακάτω φωτογραφία για να πάρετε ιδέες για την homemade σκηνή σας.

KALOKAIRINES PERIPETEIES 7

4. Απολαύστε την εμπειρία του θερινού σινεμά στο σπίτι

Από τη λίστα μας δεν θα μπορούσε να λείπει, φυσικά, ο θερινός κινηματογράφος αλλά στη… homemade εκδοχή του. Κάθε Κυριακή μπορείτε να βγάζετε την τηλεόραση και το laptop στο μπαλκόνι, να ετοιμάζετε σπιτικό ποπ κορν και να φωνάζετε τους φίλους των παιδιών σας στο σπίτι. Για ακόμη περισσότερη καλοκαιρινή «μαγεία», μπορείτε να πάρετε και έναν οικονομικό προτζέκτορα! Βέβαια, όπως ακριβώς στο θερινό σινεμά, έτσι και στο μπαλκόνι ή τον κήπο σας, μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε με τα κατάλληλα προϊόντα ώστε να αποφύγετε τα τσιμπήματα των κουνουπιών και σκνιπών, ενώ καλό είναι να έχετε δίπλα σας και κάποιο ανακουφιστικό Gel ή Roll on για να απολαύσουν τα παιδιά σας ανενόχλητα την ταινία τους.

KALOKAIRINES PERIPETEIES 8

5. Δημιουργήστε σπιτικές γρανίτες με φρούτα

Τέλος, επειδή Καλοκαίρι με παιδιά δίχως νόστιμες και δροσερές λιχουδιές δεν γίνεται, μια εξαιρετική ιδέα για τα Σαββατοκύριακα που έρχονται είναι να ετοιμάζετε μαζί με τα μικρά σας υγιεινές γρανίτες. Πάρτε ένα μπολ με φρούτα όπως κεράσια, φράουλες και ροδάκινα, προμηθευτείτε με μια θήκη για παγωτά και γρανίτες, μερικά ξυλάκια και έναν χυμό της αρεσκείας σας και δημιουργήστε υπέροχα σνακ. Θα τα απολαμβάνετε στον κήπο ή το μπαλκόνι σας και το σίγουρο είναι πως οι φυσικές τους γεύσεις θα σας «ταξιδέψουν» οικογενειακώς σε καλοκαιρινούς προορισμούς.

KALOKAIRINES PERIPETEIES 9



Όποιες και αν είναι οι δικές σας επιλογές αυτό το Καλοκαίρι, να θυμάστε πως είναι σημαντικό να επιτρέπετε στα παιδιά σας να είναι παιδιά και κυρίως, να έρχονται συχνά σε επαφή με τη φύση. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να μάθουν, να ενισχύσουν τη φαντασία τους και να ζήσουν τη δική τους καλοκαιρινή περιπέτεια, ακόμη και αν δεν απομακρυνθούν πολύ από το σπίτι!



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved