Βιβλία με δημιουργικές δραστηριότητες για το καλοκαίρι από τη Φοίβη Λέκκα!

Αυτή την εβδομάδα θα σας προτείνω βιβλία με δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά για το καλοκαίρι. Πολλοί γονείς έχουν αδυναμία σε αυτά τα βιβλία η αλήθεια είναι.

Βιβλία με δημιουργικές δραστηριότητες για το καλοκαίρι από τη Φοίβη Λέκκα!

Όντως είναι μια καλή ευκαιρία για τα παιδιά να αφομοιώσουν τις γνώσεις που ήδη έχουν, να αποκτήσουν καινούριες, να εξασκήσουν τη μνήμη και την παρατηρητικότητα τους, να καλλιεργήσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους και να διασκεδάσουν. Μία πολύ καλή ιδέα είναι να ασχοληθούν με αυτές τις δραστηριότητες σε συνεργασία με τους φίλους ή τα αδέρφια τους και να περάσουν έτσι μαζί τους όμορφες στιγμές στον ελεύθερο χρόνο τους. Απλά θέλει προσοχή, να μην επιβάλλετε στα παιδιά την ενασχόληση τους με τέτοιου είδους βιβλία σε καθημερινή βάση.

Είναι καλοκαίρι και έχουν ανάγκη να παίξουν και να ξεκουραστούν μακριά από ό,τιδήποτε τους θυμίζει το σχολείο. Γι'αυτό αφήστε τα να διαλέξουν μόνα τους το βιβλίο που τους αρέσει και τους τραβά περισσότερο την προσοχή και αφήστε τα ελεύθερα να ασχοληθούν όποτε και όσο αυτά θέλουν. Γιατί αν νιώσουν ότι πιέζονται δεν έχει κανένα νόημα. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζονται στις διακοπές τους είναι αυτό, σωστά;

Θα ξεκινήσω από τη σειρά βιβλίων «Καλό Καλοκαίρι» που κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική.

-----------------------------------------------------------4 331399691 n 2

Περιλαμβάνει βιβλία για παιδιά 3-5 χρονών μέχρι και παιδιά που μόλις τέλειωσαν το Δημοτικό. Κάθε ένα είναι προσαρμοσμένο στις γνώσεις και στις ικανότητες των παιδιών, ανάλογα με την τάξη στην οποία βρίσκονται. Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν ζωγραφική, παιχνίδια, κουίζ, παραμύθια, αινίγματα, μυθολογία, μυστήρια, θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα των παιδιών και στα ενδιαφέροντα τους. Η εικονογράφηση είναι ζωντανή, πολύχρωμη και πολύ ελκυστική.


Σειρά: «Καλό Καλοκαίρι»
Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική
€ 9.90

Μία άλλη ενδιαφέρουσα επιλογή είναι η σειρά βιβλίων «Καλοκαίρι γεμάτο χρώμα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σαββάλα.

---------------------------------------------------------------------------------65 1711586362 n 3

Περιλαμβάνει βιβλία για παιδιά από 4 μέχρι και 10 ετών, με δραστηριότητες πρωτότυπες και άκρως διασκεδαστικές. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν ποιήματα, ανέκδοτα και παραμύθια και να ασχοληθούν με γρίφους, σπαζοκεφαλιές, προβλήματα, οφθαλμαπάτες και πειράματα!

Σειρά: «Καλοκαίρι γεμάτο χρώμα»
Εκδόσεις Σαββάλας
€ 12.70

Τέλος, μία πρωτότυπη πρόταση που διαφοροποιείται αρκετά από τα υπόλοιπα βιβλία τέτοιου τύπου είναι το «Μουτζουρώνω, σχεδιάζω, χρωματίζω» της Fiona Watt που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

---------------------------------------------------------cf7cd16fd310 3

Είναι ένα βιβλίο που ενισχύει τη δημιουργικότητα, την έκφραση, τη φαντασία και τη σχεδιαστική ικανότητα των παιδιών μέσα από γραμμές, σχέδια και χρώματα. Σε κάποιες σελίδες του βιβλίου υπάρχουν έτοιμες ιδέες που μπορεί το παιδί να τις συνεχίσει χρωματίζοντας ολόκληρο το σχέδιο ή γεμίζοντάς το με τελίτσες, ρίγες ή τα δικά του χρωματιστά μοτίβα, ενώ σε άλλες η εμπλοκή του παιδιού είναι μεγαλύτερη και του δίνεται η δυνατότητα να πάρει ακόμα μεγαλύτερη πρωτοβουλία και να αυτοσχεδιάσει.

«Μουτζουρώνω, σχεδιάζω, χρωματίζω»
Κείμενο: Watt Fiona
Εικονογράφηση: Harrison Erica, Lovell Katie
Μετάφραση: Νίκα Βασιλική
Εκδόσεις Πατάκη, 2013
€ 9.90, σελ. 126
Από 6 χρονών

Αυτό ήταν για σήμερα! Ως την επόμενη εβδομάδα να περάσετε όμορφα και πολύ δημιουργικά με τα παιδιά σας!

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.

Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και παιδικά βιβλία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved