Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Παρότι ο καιρός δεν είναι και πολύ όμορφος, μιας και θυμίζει περισσότερο χειμώνα παρά άνοιξη, τα παιδιά ευτυχώς έχουν πολύ όμορφα πράγματα να δουν και να κάνουν!

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Σήμερα θα ξεκινήσω με δύο βιβλία για πολύ μικρά παιδάκια: «Τα πρώτα μου χρώματα» και «Οι πρώτες μου λέξεις» που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

------------------------a1c5168d-fe52-4e17-9016-4d2f01881645 2 3
-----------------------f621b7b1-98e2-4702-af85-84413b9a4e23 2 3

Πρόκειται για δύο βιβλία για μωράκια από 6 μηνών, προκειμένου να αρχίσουν να έρχονται σε επαφή με τις πρώτες τους λέξεις που ανήκουν σε διάφορες κατηγορίες (ζώα, φυτά, παιχνίδια, φαγητά) αλλά και με τα πρώτα βασικά χρώματα (κόκκινο, πράσινο, κίτρινο και μπλε). Το πολύ ενδιαφέρον είναι ότι δεν εξοικειώνονται μόνο μέσα από τις εικόνες ή από τη δική σας φωνή, όταν τους τα διαβάζετε, αλλά και μέσα από την αφή. Έχουν τη δυνατότητα να αγγίξουν με τα χεράκια τους και να περιεργαστούν διαφορετικές επιφάνειες (χνουδωτή, γυαλιστερή, τραχιά, μεταλλιζέ, γούνινη) και έτσι να αρχίσουν να ανακαλύπτουν τις διαφορετικές υφές. Είναι μια ιδανική επιλογή για την πρώτη επαφή του παιδιού με τον κόσμο του βιβλίου!

«Τα πρώτα μου χρώματα» και «Οι πρώτες μου λέξεις»
Σειρά : Εικονογραφημένα παιδικά βιβλία
Εκδόσεις Ψυχογιός, 2015
€ 7.70, σελ. 12
Ηλικία : 0-3

Θα συνεχίσω με ένα βιβλίο που θα γίνει το αγαπημένο των παιδιών στις πασχαλινές διακοπές: «Πάσχα με τον Χρήστο» του Χρήστου Δημόπουλου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

---------------------9786180110821 3

Ο Χρήστος Δημόπουλος είναι παλιός αγαπημένος των παιδιών μιας και παρουσίαζε για πολλά χρόνια την εκπομπή «Ουράνιο τόξο» στην ΕΡΤ. Μέσα από το βιβλίο του αυτό, προτείνει στα παιδιά πολλές όμορφες πασχαλινές κατασκευές με τις οποίες μπορούν να καταπιαστούν τις μέρες των πασχαλινών διακοπών που θα έχουν περισσότερο χρόνο. Θα φτιάξουν πασχαλινά καλαθάκια, λαμπάδες για την Ανάσταση, αυγά-ζωάκια, γλαστρούλες, λαγουδάκια και κάρτες αλλά και θα ασχοληθούν με κρυπτόλεξα, σταυρόλεξα, ζωγραφιές και λαβυρίνθους! Είναι μια ευκαιρία να αξιοποιήσουν δημιουργικά και με φαντασία τον ελεύθερο χρόνο τους αλλά και να φτιάξουν όμορφα δώρα για να χαρίσουν στους αγαπημένους τους!

«Πάσχα με τον Χρήστο»
Δημόπουλος Χρήστος
Εκδόσεις Ψυχογιός, 2015
€ 7.70, σελ. 56
Για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας

Τώρα θα σας πάω στο πρόγραμμα «Άνοιξη στον Υμηττό» από τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών, για οικογένειες με παιδιά 4-12 χρονών.

---------------------------Philodasiki-Photodentro-LowRes24 3

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών, με την υποστήριξη από Το Φωτόδεντρο, καλούν μικρούς και μεγάλους, να χαρούν και να διασκεδάσουν στη φύση αλλά και να ανακαλύψουν τα μυστικά της κάθε εποχής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εξερευνήσεις στο δάσος και θεματικές, δημιουργικές δραστηριότητες, τις οποίες συντονίζουν η παιδαγωγός κα Ρόζα Τριανταφυλλίδη και η παιδοψυχολόγος κα Κατερίνα Λιάπη.
Σάββατο 21/3: Εαρινή Ισημερία. Τα έθιμα της Άνοιξης.
Σάββατο 4/4: Πρώτη Λαμπρή! Λαζαράκια στο βουνό.
Σάββατο 25/4: Δρυάδες και Αμαδρυάδες... Παιχνίδια για τη βλάστηση.
Μπορείτε να δείτε εδώ τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα της κάθε ημέρας:
http://www.photodentro.gr/ginontai/4649-philodasiki-anoixi2015.html

Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να βρεθεί όλη η οικογένεια μαζί, να περάσει δημιουργικό χρόνο και να εξερευνήσει τον υπέροχο φυσικό πλούτο του Αισθητικού Δάσους Υμηττού!

Ώρα: 11.00 - 13.00 (Προσέλευση: 10'λεπτά νωρίτερα).
Μέρος: Στον χώρο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών,
στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού (πίσω από τη Μονή Καισαριανής).
Κόστος: 10 ευρώ ανά οικογένεια
(τα έσοδα στηρίζουν τη δράση της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών).

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής εγκαίρως στα τηλ: 2107220866 και 6945380044 (κα. Κατερίνα Λιάπη). Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Να έχετε μαζί σας νερό, άνετα και ζεστά ρούχα, παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα στο βουνό.

Για το τέλος άφησα το μαγικό «Fantasia: Live in Concert» στο Θέατρο Badminton!

----------------------------------fanta vivaBad947x288b 3

Η Φαντασία του Walt Disney παραμένει μέχρι σήμερα, εβδομήντα πέντε χρόνια μετά την πρώτη προβολή της, η κορυφαία στιγμή στην ιστορία των κινουμένων σχεδίων κι ένα αδιαμφισβήτητο αριστούργημα της 7ης τέχνης. Φέτος, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η πρώτη ορχήστρα της χώρας, θα ερμηνεύσει επιλεγμένα μέρη από την αξεπέραστη μουσική της Φαντασίας αλλά και της συνέχειάς της, της Φαντασίας 2000, σε παράλληλη προβολή με αποσπάσματα από τις δύο ταινίες. Έτσι, μέρη από έργα των Beethoven, Tchaikovsky, Stravinsky, Debussy, αλλά και Gershwin και Dukas, θα γίνουν ένα με τη γοητευτική αισθητική της Φαντασίας και της Φαντασίας 2000, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους σ' ένα συναρπαστικό ταξίδι ήχων και εικόνων, ένα πάντρεμα μουσικής και κινηματογράφου! Την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών διευθύνει ο διεθνούς φήμης Έλληνας μαέστρος και διευθυντής της Κ.Ο.Α. Στέφανος Τσιαλής. Τα παιδιά δεν πρέπει να χάσουν αυτή τη μαγική εμπειρία! Είναι σίγουρο πως μαζί τους θα την απολαύσετε κι εσείς!

Σαβ 21&28/3 –Κυρ 22&29/3 12:00 και 15:00
Τρίτη 24&31/3 20:00
Α ζώνη € 18, Β ζώνη € 13, Γ ζώνη € 9
Προπώληση: viva.gr
Ολυμπιακά Ακίνητα Γουδή, Αθήνα
210 88 40 600, info@badmintontheater.gr

Αυτό ήταν για σήμερα! Τα λέμε πάλι την επόμενη εβδομάδα. Ως τότε, να περάσετε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας!

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.

Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και παιδικά βιβλία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved