Πόσα παιδιά είναι ασφαλές να αποκτήσει μία γυναίκα; (vid)

Ο αριθμός παιδιών που μπορεί να αποκτήσει η γυναίκα και οι κίνδυνοι που μπορεί να προκύψουν για την υγεία της.

Μενέλαος Λυγνός
Πόσα παιδιά είναι ασφαλές να αποκτήσει μία γυναίκα; (vid)

Μία γυναίκα στη ζωή της μπορεί να αποκτήσει συγκεκριμένο αριθμό τέκνων. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει όμως στους άνδρες. Ο άνδρας έχει «μικρότερη συμμετοχή» στην όλη διαδικασία της τεκνοποίησης, αφού αποτελεί απλά το «δότη» των σπερματοζωαρίων, που εν δυνάμει θα γονιμοποιήσουν το ωάριο, αν το ζευγάρι έρθει σε ερωτική επαφή τις γόνιμες ημέρες της γυναίκας.

Αντίθετα, η γυναίκα στη διαδικασία της τεκνοποίησης «συνεισφέρει» πλέον του ωαρίου και τη μήτρα της, αλλά και όλο της το σώμα, προκειμένου το έμβρυο να αναπτυχθεί προστατευμένο, έως ότου θα είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τις «προκλήσεις» του έξω κόσμου. Για το λόγο αυτό η διαδικασία της τεκνοποίησης θέτει σε δοκιμασία τον οργανισμό της γυναίκας.

Το 1934 δημοσιεύθηκε εργασία, στην οποία αναφέρθηκε για πρώτη φορά ο όρος «εντυπωσιακής πολυτόκου» (grand multipara), ο οποίος αφορούσε γυναίκες, που είχαν περισσότερες από 7 εγκυμοσύνες. Μάλιστα ο Solomon, που συνέταξε τη συγκεκριμένη εργασία, στον τίτλο αναφερόταν στις γυναίκες αυτές ως «οι επικίνδυνες πολυτόκοι» (the dangerous multiparas), θέλοντας να υπογραμμίσει την αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης εν δυνάμει επικινδύνων επιπλοκών σε γυναίκες με τόσες κυήσεις.

Νεώτερες μελέτες «κατέβασαν» το όριο της «εντυπωσιακής πολυτόκου» στις 5 ή περισσότερες κυήσεις, διότι στατιστικά πέραν του ορίου αυτού αυξάνεται σημαντικά η νεογνική νοσηρότητα και οι μαιευτικές επιπλοκές.

Απαντήσεις σε όλες τις απορίες σας σχετικά με το πόσα παιδιά μπορεί μία γυναίκα, με ασφάλεια, να αποκτήσει στη ζωή της, θα βρείτε στο video που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για τις αναγνώστριες του mothersblog.gr!



Δείτε τα υπόλοιπα videos με τις συμβουλές μου ΕΔΩ!

Δείτε ΕΔΩ σε ποιο στάδιο της κύησης βρίσκεστε!

Δείτε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ!

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας
www.eleftheia.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved