Εξωσωματική γονιμοποίηση μέσα από τα μάτια μιας μαμάς

Εξωσωματική γονιμοποίηση μέσα από τα μάτια μιας μαμάς

Ολοένα και περισσότερα ζευγάρια στην χώρα μας αλλά και παγκοσμίως αντιμετωπίζουν προβλήματα υπογονιμότητας. Οι αιτίες ποικίλλουν: η προχωρημένη ηλικία του ζευγαριού, περιβαντολογικοί παράγοντες, αιτίες υπογονιμότητας της γυναίκας ή του άνδρα κτλ.

Ευτυχώς πλέον η εξωσωματική γονιμοποίηση αποτελεί μια λύση απόλυτα ασφαλής και με μεγάλα ποσοστά επιτυχίας.

Ρωτήσαμε την κυρία Αλεξάνδρα Γεωργοπούλου, η οποία πρόσφατα υποβλήθηκε σε εξωσωματική γονιμοποίηση και είναι πλέον ευτυχισμένη μανούλα δύο υπέροχων διδύμων κοριτσιών να μοιραστεί την εμπειρία της

Πώς αποφασίσατε να προχωρήσετε στη λύση της Εξωσωματικής Γονιμοποίησης;

Α.Γ: Αποφασίσαμε με τον σύζυγό μου να κάνουμε εξωσωματική όταν, μετά από αρκετές προσπάθειες που κάναμε μόνοι μας, δεν τα καταφέρναμε. Έτσι πήραμε την απόφαση να ζητήσουμε τη βοήθεια των ειδικών.

Τι ήταν αυτό που σας βοήθησε να πετύχετε τον στόχο σας;

Α.Γ: Νομίζω ότι στο να καταφέρουμε το στόχο μας αυτό που μας βοήθησε ήταν ότι το θέλαμε πάρα πολύ. Αυτή η θέληση μας οδήγησε στο να ψάξουμε λύση, να ενημερωθούμε και τελικά να επιλέξουμε το Κέντρο Εξωσωματικής που θεωρήσαμε ότι θα μας βοηθήσει να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα.

Πώς ήταν η εμπειρία της Εξωσωματικής ως διαδικασία?

Α.Γ: Η διαδικασία της εξωσωματικής είναι δύσκολη διαδικασία για το ζευγάρι, κυρίως από ψυχολογικής άποψης. Παρά το γεγονός ότι σαν διαδικασία έχει πλέον απλοποιηθεί και η γυναίκα δεν χρειάζεται καν να σταματήσει την εργασία της, εντούτοις είναι σίγουρα το ζευγάρι συναισθηματικά φορτισμένο και με πολύ άγχος για το αποτέλεσμα. Για το λόγο αυτό καλό είναι να επιλέξει ένα Κέντρο Εξωσωματικής το οποίο να το εμπιστεύεται και στο οποίο πέραν του γιατρού του, των εμβρυολόγων, του εξοπλισμένου εργαστηρίου, να υπάρχει μια ανθρώπινη προσέγγιση. Σημαντική είναι η συμβολή Ψυχολόγου κατά την διάρκεια της διαδικασίας γιατί ο ψυχολογικός είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες.

Θα ήθελα εδώ να κάνω ιδιαίτερη αναφορά στο Κέντρο Εξωσωματικής στο οποίο απευθυνθήκαμε εμείς και το οποίο μας βοήθησε να αποκτήσουμε τα διδυμμάκια μας :το κέντρο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Εμβρυογένεσις! Ο κύριος Μαστρομηνάς, ο γιατρός μας, με την ομάδα του, την μαία του την κυρία Ηλιοπούλου, τους έμπειρους εμβρυολόγους και γενετιστές, το νοσηλευτικό προσωπικό, την σύμβουλο ψυχικής υγείας, ακόμα και τις κοπέλες στην γραμματεία, μας βοήθησαν να περάσουμε την διαδικασία όμορφα, ανώδυνα και με επιτυχία. Από το πρώτο ραντεβού μας μίλησαν με ειλικρίνεια και μας κατεύθυναν με ακρίβεια όσον αφορά στις εξετάσεις που χρειαζόμασταν και στα επόμενα βήματα που έπρεπε να ακολουθήσουμε.

Πώς μάθατε ότι η προσπάθειά σας πέτυχε και τελικά είστε έγκυος:

Α.Γ: Λίγες ώρες αφού είχα κάνει εξέταση αίματος για να δούμε την τιμή της χορειακής ορμόνης, μας πήρανε τηλέφωνο από την Εμβρυογένεση και μας είπαν το αποτέλεσμα.

Το αποτέλεσμα ήταν αρκετά μέγαλο, κόντα στο 1000 νομίζω, οπότε αμέσως καταλάβαμε ότι η χαρά μας θα ήταν διπλή. Χαρήκαμε σαφώς πάρα πάρα πολύ γιατί το περιμέναμε πάρα πάρα πολύ καιρό. Και φυσικά το αποτέλεσμα ήταν όντως διπλό. Το όνειρο μας θα γινόταν πραγματικότητα εις διπλούν!

Τι θα συμβουλεύατε τις γυναίκες που θέλουν να γίνουν μανούλες?

Α.Γ: Θα συμβούλευα τις γυναίκες που θέλουν να γίνουν μανούλες και δεν τα έχουν καταφέρει ακόμα, να μην απογοητεύονται, να το προσπαθήσουν, να απευθυνθούν στους σωστούς ανθρώπους και σίγουρα θα τα καταφέρουν. Να σκέφτονται τον υπέροχο στόχο τους, να παίρνουν δύναμη από αυτόν και να συνεχίζουν την προσπάθειά τους.

Πώς είναι η ζωή τώρα με δύο μωρά?

Α.Γ: Η ζωή με τα μωρά είναι υπέροχη, είναι το καλύτερο πράγμα που μου έχει συμβεί. Θα το ξαναέκανα πάρα πάρα πολλές φορές. Είναι ό,τι πιο όμορφο μου έχει συμβεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved