Εξωσωματική γονιμοποίηση με φυσικό τρόπο!

Η παλιά μέθοδος εξωσωματικής γονιμοποίησης δεν αποκλείεται σύντομα να αντικατασταθεί από μία νέα τεχνική η οποία χαρακτηρίζεται ως πιο ήπια και με λιγότερες έως καθόλου αρνητικές επιπτώσεις στον οργανισμό της γυναίκας.

Εξωσωματική γονιμοποίηση με φυσικό τρόπο!

Το πλεονέκτημα της νέας αυτής θεραπείας σε σύγκριση με την παλιά, είναι ότι δεν χρησιμοποιούνται τεχνητές ορμόνες, αλλά μόνο η ορμόνη Κισέπτιν η οποία είναι φυσικής προέλευσης.

Ο Χεν από το Λονδίνο, είναι το πρώτο μωρό το οποίο γεννήθηκε από αυτή τη διαδικασία. Με τη νέα αυτή επαναστατική τεχνική λοιπόν, με φυσικό τρόπο, όπως τονίζουν οι ειδικοί, επιτρέπει την παραγωγή «αυγών» με έναν πολύ πιο ασφαλή τρόπο για τη μητέρα. Η άφιξη στον κόσμο του μικρού Χεν, ο οποίος γεννήθηκε 3,400 kg, απέδειξε ότι η μέθοδος αυτή λειτουργεί και έδωσε ελπίδα σε πολλές γυναίκες που ελπίζουν να γίνουν και αυτές μητέρες!

Και ενώ ήδη έχει γεννηθεί το πρώτο μωρό με αυτή την μέθοδο, άλλες δέκα γυναίκες σε κλινική του Λονδίνου περιμένουν και εκείνες να υποβληθούν στη νέα αυτή τεχνική.

Τα πλεονεκτήματα της νέας μεθόδου είναι τα εξής:

Οι γυναίκες που επιλέγουν αυτό τον τρόπο θεραπείας, προστατεύονται από την υπερδιέγερση των ωοθηκών που προκαλείται με την απελευθέρωση πολλών ωαρίων.

Δεν θα παρουσιάσουν προβλήματα υγείας που πολλές από τις γυναίκες αντιμετωπίζουν ως αποτέλεσμα της θεραπείας με ορμόνες που περιλαμβάνει η διαδικασία της κλασικής εξωσωματικής γονιμοποίησης.

«Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι αρκετά ενθαρρυντικά, ειδικά για γυναίκες που θεωρούνται είναι υψηλού κινδύνου, αφού η όλη διαδικασία γίνεται με φυσικό τρόπο» εξηγεί ο Βάχλιτ Ντίλο από το Imperial College!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved