Εξωσωματική: 8 παράγοντες που έχουν μεγάλη σημασία και αξίζει να γνωρίζετε

Πολύς λόγος γίνεται για τους παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν σε μια προσπάθεια εξωσωματικής γονιμοποίησης, στις νέες τεχνικές, ακόμα και στην ψυχολογία του ζευγαριού κατά την περίοδο των προσπαθειών. Ελάχιστα έχουν αντίθετα ειπωθεί, γι αυτά που δεν βοηθούν ή τουλάχιστον είναι αδιάφορα...

Εξωσωματική: 8 παράγοντες που έχουν μεγάλη σημασία και αξίζει να γνωρίζετε

Δείτε παρακάτω μερικούς από αυτούς τους παράγοντες, όπως μας τους εξηγεί ο Δρ Κωνσταντίνος Κωσταράς Μαιευτήρας Γυναικολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Ιατρός Αναπαραγωγής.

Ινομυώματα: Η επίδραση του ινομυώματος εξαρτάται από την ακριβή του θέση. Τα "υποβλενογόνια", δηλαδή αυτά που προβάλλουν στη κοιλότητα της μήτρας, μειώνουν τα ποσοστά επιτυχίας ενώ τα "υπορογόνια", στην εξωτερική πλευρά, δεν φαίνεται να έχουν κάποια επίδραση στην επιτυχία της εξωσωματικής. Η μεταανάλυση 19 μελετών έδειξε σημαντική μείωση στις γεννήσεις βρεφών και στα ποσοστά επίτευξης εγκυμοσύνης σε γυναίκες με "ενδοτοιχωματικά" ινομυώματα συγκρινόμενες με αυτές χωρίς ινομύωμα. Ωστόσο, καμία μελέτη μέχρι στιγμής δεν έχει αποδείξει ότι η αφαίρεσή τους φέρνει καλύτερα αποτελέσματα.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved