Η γονιμότητα επηρεάζεται από τη νυχτερινή βάρδια!

Προηγούμενες έρευνες έχουν συσχετίσει τη φύση της δουλειάς με το χρόνο που χρειάζεται μια γυναίκα να μείνει έγκυος.

Η γονιμότητα επηρεάζεται από τη νυχτερινή βάρδια!

Η τρέχουσα μελέτη βρήκε ότι οι γυναίκες που κάνουν βαριά σωματική εργασία ή δουλεύουν στη νυχτερινή βάρδια αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας.

Οι γυναίκες που κάνουν βαριά σωματική και εναλασσόμενη σε βάρδιες εργασία ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν και προβλήματα υπογονιμότητας, σύμφωνα με αμεριικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Occupational and Environmental Medicine.

Ερευνητές του Ηarvard T.H. Chan School of Public Health, με επικεφαλής την Lidia Mínguez-Alarcón, εξέτασαν δεδομένα για 473 γυναίκες οι οποίες αντιμετώπιζαν προβλήματα γονιμότητας. Από αυτές, οι 313 γυναίκες είχαν ολοκληρώσει τουλάχιστον έναν κύκλο εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Το 40% των γυναικών του δείγματος έκαναν εργασία που απαιτούσε να σηκώνουν αντικείμενα ή να τα μεταφέρουν σε άλλο σημείο ενώ το 22% των γυναικών έκαναν μέτρια έως έντονη σωματική εργασία. Το 9% των γυναικών δούλευαν στην απογευματινή ή τη νυχτερινή βάρδια.

Διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες που εργάζονταν τη νύχτα είχαν χαμηλότερο απόθεμα ωαρίων σε σύγκριση με τις γυναίκες οι οποίες εργάζονταν την ημέρα.

Ακόμη μεγαλύτερη ήταν η αρνητική επίπτωση για τις γυναίκες που ήταν υπέρβαρες και έκαναν βαριές δουλειές (με ΔΜΣ άνω του 25) καθώς επίσης και για τις γυναίκες άνω των 37 ετών.

Προς το παρόν είναι άγνωστος ο βιολογικός μηχανισμός μέσω του οποίου η ανύψωση βαρών επιδρά αρνητικά στην ποσότητα και την ποιότητα των ωαρίων μιας γυναίκας.

Η μέση ηλικία των γυναικών της έρευνας ήταν 35 ετών και ο μέσος Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) ήταν 23.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved